Autoportretul lui Bob Dylan, pe coperta celui mai nou album al artistului

Coperta celui mai nou material discografic al lui Bob Dylan, compilaţia "Another Self Portrait (1969-1971)", va fi în mod sugestiv ilustrată cu un autoportret al artistului.

184 afișări
Imaginea articolului Autoportretul lui Bob Dylan, pe coperta celui mai nou album al artistului

Autoportretul lui Bob Dylan, pe coperta celui mai nou album al artistului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acesta nu este primul album al muzicianului care are cuvântul "self portrait" ("autoportret"- n.r.) în titlu, informează Huffington Post. Albumul lui Bob Dylan din 1970, "Self Portrait", a fost aspru criticat de specialişti. "Ce e rahatul ăsta?", scria Greil Marcus în revista Rollling Stone, la momentul respectiv.

Bob Dylan a demonstrat însă că are o relaţie complexă şi cu alte arte decât muzica, în 2011, când Gagosian Gallery i-a găzduit colecţia "The Asia Series", descrisă de către organizatori drept "un jurnal vizual al călătoriilor artistului în Japonia, China, Vietnam şi Corea". Totuşi, picturile au fost şi criticate, din cauză că ar fi semănat prea mult cu fotografii celebre.

Compilaţia "Another Self Portrait (1969-1971)" va fi lansată pe 27 august şi include variante ale unor melodii de pe albumul "Self Portrait" şi de pe cel care i-a urmat, "New Morning". Albumul va fi lansat într-o versiune cu două CD-uri şi într-o versiune cu patru CD, ultima cu înregistrări ale lui Dylan cântând la Festivalul Isle of Wight în 1969.

Bob Dylan, pe numele adevărat Robert Allen Zimmerman, născut pe 24 mai 1941, în Duluth, Minnesota, este cântăreţ, compozitor şi poet, el fiind, de zeci de ani, una dintre figurile reprezentative ale muzicii mondiale. Cele mai celebre lucrări ale lui Dylan datează din anii '60, când acesta a devenit faimos. Multe dintre cântecele sale, precum "Blowin' in the Wind" şi "The Times They Are a-Changin'", au devenit adevărate imnuri anti-război şi ale mişcărilor pentru drepturile civile.

Cu o carieră impresionantă de aproape o jumătate de secol, Bob Dylan este unul dintre puţinii artişti al căror palmares include peste 30 albume de studio, 13 albume live, 14 compilaţii şi 58 de single-uri. Declarat de revista Rolling Stone drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor, în 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul vremii o colecţie impresionantă de premii, care include 11 trofee Grammy. Printre premiile deosebite se numără şi cinci Grammy Hall of Fame, ce onorează înregistrările care au peste 25 de ani vechime şi o semnificaţie istorică şi culturală remarcabilă, precum şi o distincţie specială Pulitzer în 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii şi culturii americane.

Bob Dylan a concertat la Bucureşti în iunie 2010, în cadrul Never Ending Tour - şirul de reprezentaţii neîntrerupte ale cântăreţului, început în iunie 1988.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici