Avionul supersonic care va ajunge de la New York la Londra în doar 3 ore şi jumătate

O companie din Colorado vrea să construiască cel mai rapid avion de pasageri din lume, care ar urma să zboare cu o viteză de 2,2 ori mai mare decât cea a sunetului, noul avion putând ajunge de la New York la Londra în numai 3 ore şi jumătate, relatează Gândul.

6457 afișări
Imaginea articolului Avionul supersonic care va ajunge de la New York la Londra în doar 3 ore şi jumătate

Avionul supersonic care va ajunge de la New York la Londra în doar 3 ore şi jumătate

Avionul companiei Boom ar urma să zboare de două ori mai repede decât viteza sunetului şi de 2,6 ori mai repede decât oricare altă companie de linie, ajungând de la New York la Londra în 3 ore şi jumătate, sau de la San Francisco la Tokio în 4 ore şi 40 de minute.

Preţul unei astfel de curse dus-întors ar urma să fie aproximativ 5000 de dolari, un sfert din preţul practicat de compania Concorde.

Pentru a reduce greutatea, avionul va fi realizat din fibră de carbon în loc de aluminiu. Scaunele vor fi dispuse pe două rânduri a câte un scaun, astfel încât pasagerii vor putea sta la geam şi vor putea avea mai uşor acces la culoar. Avionul va zbura la circa 18 km altitudine, fapt ce ar însemna că pasagerii ar putea vedea curbura Pământului.

Spre deosebire de Concorde, care avea 100 de locuri, avionul Boom va avea doar 40, scrie Gândul.

Gigantul Virgin Airlines şi-a arătat deja interesul pentru construirea şi achiziţionarea a 10 astfel de avioane, valoarea contractului ridicându-se la 2 miliarde de dolari. Compania Boom a mai încheiat un contract în valoare de 5 miliarde de dolari cu o companie europeană a cărui nume nu a fost dezvăluit, au declarat reprezentanţii firmei pentru TechCrunch.

CEO-ul companiei Boom, Blake School, a declarat însă pentru Fortunate că nu ştie când va fi gata primul avion de linie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici