Axl Rose a dat în judecată un producător de jocuri video, cerând despăgubiri de 20 milioane de dolari

Axl Rose a dat în judecată compania Activision, creatoarea jocului video "Guitar Hero", pe care o acuză că a folosit piesa "Welcome to the Jungle" a trupei Guns N' Roses, fără a respecta un contract anterior, care nu-i permitea să utilizeze imagini cu Slash, fostul chitarist al grupului american.

53 afișări
Imaginea articolului Axl Rose a dat în judecată un producător de jocuri video, cerând despăgubiri de 20 milioane de dolari

Axl Rose a dat în judecată un producător de jocuri video, cerând despăgubiri de 20 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit agenţiei de presă Reuters, într-un proces intentat, marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, Axl Rose şi compania sa Black Frog Music au declarat că reprezentanţii companiei Activision Blizzard l-au indus în eroare pe solist, convingându-l să le permită să folosească piesa "Welcome to the Jungle" în jocul video "Guitar Hero III", după ce i-au promis în timpul negocierilor că acest joc nu va conţine imagini cu foştii componenţi ai trupei Guns N' Roses, care au format ulterior grupul Velvet Revolver.

Atunci când Axl Rose a aflat că un personaj realizat după imaginea chitaristului Slash şi câteva dintre piesele trupei Velvet Revolver vor fi incluse în jocul "Guitar Hero III", solistul a revenit asupra deciziei sale de a permite folosirea piesei "Welcome to the Jungle", însă reprezentanţii companiei Activision l-au minţit şi i-au spus că includerea acelui personaj şi a acelor cântece a fost realizată doar în scopuri promoţionale, pentru a promova jocul în cadrul unor târguri şi expoziţii de profil.

Însă în momentul în care jocul "Guitar Hero III" a fost lansat pe piaţă, el conţinea "o descriere animată a lui Slash, cu celebrul lui joben negru, păr lung cârlionţat, ochelari de soare şi un piercing în nas", se afirmă în plângerea depusă de Axl Rose. În versiunea finală a jocului, personajul Slash apare în mod frecvent, iar acest lucru a declanşat furia solistului Axl Rose, potrivit presei americane.

Axl Rose a susţinut totodată că piesa "Sweet Child O' Mine" a trupei Guns N' Roses a fost utilizată într-o campanie de promovare online a jocului "Guitar Hero III", în ciuda faptului că licenţa pentru această piesă era valabilă exclusiv pentru acest joc.

În virtutea acestor acuzaţii, Axl Rose a solicitat companiei Activision plata unor daune în valoare de 20 de milioane de dolari.

De-a lungul anilor, trupa Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume, dintre care peste 76 de milioane numai în Statele Unite ale Americii. Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

După 1993, Guns N' Roses se desfiinţează, dar, când nimeni nu se mai aştepta, în 2008, revine în atenţie cu un nou disc de studio numit "Chinese Democracy". A fost marea surpriză a anului 2008 şi, în acelaşi timp, un comeback de referinţă în istoria rockului. Punctul forte al grupului a rămas apariţia live, aşa că "Chinese Democracy World Tour" a devenit un bun prilej pentru fani să-i revadă la lucru după o pauză îndelungată.

În prezent, trupa Guns N' Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

Pe 21 septembrie, trupa Guns N' Roses a concertat şi în România, la complexul Romexpo din Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici