Baconschi a inaugurat competiţiile Cupei MAE jucând două schimburi de mingi într-o partidă de tenis

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a participat, sâmbătă, la deschiderea competiţiilor celei de-a noua ediţii a "Cupei MAE", jucând două schimburi de mingi într-o partidă de tenis, la dublu, în echipă cu preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir.

96 afișări
Imaginea articolului Baconschi a inaugurat competiţiile Cupei MAE jucând două schimburi de mingi într-o partidă de tenis

Baconschi a inaugurat competiţiile Cupei MAE jucând două schimburi de mingi într-o partidă de tenis (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Îmbrăcat în costum, ministrul a jucat două schimburi de mingi.

El a precizat apoi că nu e familiar cu tenisul. "Sportul uneşte oamenii", a mai spus Baconschi.

Ministerul organizează în perioada 28 mai-13 iunie cea de-a noua ediţie a Cupei MAE, în cadrul căreia diplomaţi români şi străini concurează la fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp şi tenis de masă. Atât întrecerile sportive, cât şi festivitatea de premiere vor avea loc la Clubul Diplomatic.

Cupa MAE promovează importanţa spiritului fair-play şi a respectului reciproc între oameni, ţări şi culturi diferite, chiar în condiţiile unei competiţii strânse; contribuie la dezvoltarea relaţiilor interpersonale între diplomaţii români şi străini şi la promovarea României în rândul personalului diplomatic străin acreditat la Bucureşti; ajută la o mai bună înţelegere a activităţii diplomatice şi a rolului pe care alţi actori decât diplomaţii - cum ar fi companiile private - îl au pentru promovarea unei ţări.

Cupa a fost organizată pentru prima dată în anul 2003.

Ediţia din acest an de desfăşoară pe parcursul a trei sfârşituri de săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici