Baletul de Stat din Sankt Petersburg revine în România, în 2015, cu spectacolul "Cinderella on ice"

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg revine în Bucureşti, pe 5 aprilie 2015, de la ora 18.00, pentru a prezenta românilor spectacolul "Cinderella On Ice", informează organizatorii evenimentului, German Quality Entertainment.

427 afișări
Imaginea articolului Baletul de Stat din Sankt Petersburg revine în România, în 2015, cu spectacolul "Cinderella on ice"

Baletul de Stat din Sankt Petersburg revine în România, în 2015, cu spectacolul "Cinderella on ice" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, accesul publicului la eveniment va fi permis începând cu ora 17.00.

Spectatorii vor fi fascinaţi de o coregrafie perfectă acompaniată şi de elementele tehnice de mare impact pentru public, precum sărituri Axel, salturi Rittberger, dublu Lutz şi piruete dintre cele mai ameţitoare, toate puse în scenă de Konstantin Rassadin, coregraful ansamblului şi artist emerit al Rusiei, anunţă organizatorii.

Fantastica poveste a fetei orfane şi sărace care se transformă într-o prinţesă, totul pe muzica lui Serghei Prokofiev, vor transforma seara de 5 aprilie 2015 într-o feerie pe gheaţă. Povestea magică a Cenuşăresei va prinde contur pe cele trei tone de gheaţă care vor acoperi scena Sălii Palatului din Bucureşti, iar firul epic al poveştii, explozia de culori şi costumele strălucitoare vor aprinde instant imaginaţia celor mici, mai anunţă organizatorii.

Preţul biletelor diferă în funcţie de categorie: I - 299 de lei, II - 199 de lei, III - 149 de lei şi IV - 49 de lei. Acestea sunt disponibile online, pe eventim.ro, myticket.ro, bilete.ro, blt.ro, starticket.ro, salapalatului.ro, precum şi în magazinele Diverta, în Oficiile Poştei Române şi magazinele Inmedio semnalizate "bilete.ro" şi magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Palatului.

Conceptul de balet pe gheaţă a fost creat în 1967, de coregraful Konstantin Boyarsky, care a avut ideea de a transpune arta baletului clasic de pe scenă pe patinoar, combinând baletul cu patinajul artistic. Succesul a venit la scurt timp atât din partea publicului, cât şi a criticilor, care au apreciat munca deopotrivă complexă şi îndelungată de adaptare a elementelor de balet clasic pentru patinaj. A luat astfel fiinţă Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, care este şi în prezent singurul de acest tip cu drepturi pentru această denumire, se arată în comunicatul citat. Ansamblul numără aproximativ 80 de balerini patinatori, mulţi campioni europeni, mondiali şi olimpici, majoritatea maeştri ai sportului în Rusia. Din 1995, ansamblul a susţinut sute de reprezentanţii pe scene de operă şi teatru din întreaga lume - SUA, Canada, China, Coreea de Sud, Taiwan, Columbia, Argentina, Olanda, Germania, Spania, Portugalia, Grecia, Irlanda, România, Turcia, Elveţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici