Banksy, show me the Monet! Pictura, reinterpretată sarcastic de celebrul artist stradal, scoasă la licitaţie

  • Faimoşii nuferi ai lui Monet au fost reinterpretaţi de Banksy în 2005 şi sunt scoşi acum la licitaţie
  • Artistul stradal a adăugat cărucioare de cumpărături abandonate în emblematica imagine
  • Cea mai scumpă operă semnată de Banksy s-a vândut la licitaţie anul trecut cu aproape 10 milioane de lire
618 afișări
Imaginea articolului Banksy, show me the Monet! Pictura, reinterpretată sarcastic de celebrul artist stradal, scoasă la licitaţie

Banksy, show me the Monet!

„Show Me The Monet” va fi scoasă la licitaţie pe 21 octombrie, iar cei de la Sotheby's Londra speră să obţină între 3 şi 5 milioane de lire pe ea. Compoziţia, prezentată în urmă cu 15 ani într-una din primele expoziţii Banksy de la Londra, e făcută în jurul cunoscutului tablou impresionist al lui Monet, Le bassin aux nymphéas, peste care artistul stradal a adăugat un con de trafic şi două cărucioare de cumpărături abandonate şi răsturnate. Prin comparaţie, originalul, terminat de Monet în 1899, are o valoare estimată de 50 de milioane de lire.

Alex Branczik, şeful departamentului de artă contemporană de la Sotheby, spune că "Într-una dintre cele mai importante lucrări ale sale, Banksy a luat emblematicul tablou al lui Monet [...] şi l-a transformat într-o imagine a zilelor noastre. Aici, Banksy atrage atenţia asupra nepăsării societăţii faţă de mediu, în favoarea exceselor risipitoare ale consumerismului."

Impresionanta sumă nu va fi însă un record pentru artist. În octombrie anul trecut, opera lui Banksy care-i portretizează pe membrii Parlamentului Britanic drept cimpanzei, s-a vândut la licitaţie cu aproape 10 milioane de lire.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici