Barack Obama a vizitat Stonehenge: "L-am tăiat de pe lista cu lucrurile pe care vreau să le fac până la sfârşitul vieţii!" - FOTO, VIDEO

Preşedintele american Barack Obama s-a declarat încântat, vineri, de ansamblul Stonehenge, din sud-vestul Marii Britanii, unde a mers într-o vizită turistică surpriză după un summit NATO deosebit de încărcat la Newport.

1125 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a vizitat Stonehenge: "L-am tăiat de pe lista cu lucrurile pe care vreau să le fac până la sfârşitul vieţii!" - FOTO, VIDEO

Barack Obama a vizitat Stonehenge: "L-am tăiat de pe lista cu lucrurile pe care vreau să le fac până la sfârşitul vieţii!" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cât de extraordinar este!", a afirmat preşedintele, plimbându-se printre megaliţii gigantici care atrag un milion de vizitatori pe an.

"L-am tăiat de pe lista cu lucrurile pe care vreau să le fac până la sfârşitul vieţii!", a adăugat el, ca răspuns la întrebarea dacă este un loc pe care voia să îl viziteze.


 

"Este spectaculos, spectaculos. Este într-adevăr un loc special", a apreciat liderul american care, cu câteva ore înainte, promitea să învingă islamiştii din Irak sau să îşi apere aliaţii NATO.

Acest templu, care cântăreşte până la 28 de tone, ar fi fost construit din anul 3.000 î.H până în 2.300 î.H.

Dar misterul rămâne asupra modului în care megaliţii au fost transportaţi, ridicaţi şi aliniaţi la mişcarea soarelui.

Potrivit muzeului situat în apropiere, Stonehenge ar fi fost un loc de înmormântare, având în vedere mormintele găsite la faţa locului sau un loc de pelerinaj din cauza puterii curative atribuite pietrelor transportate la Stonehenge din Ţara Galilor vecină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici