Barack Obama, IDOLUL CELEBRITĂŢILOR. Vedetele salută declaraţia lui Obama privind căsătoria între persoanele de acelaşi sex

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, s-a declarat a fi în favoarea mariajului între persoanele de acelaşi sex, iar reacţiile din partea celebrităţilor americane nu au întârziat să apară. Reţelele de socializare au fost luate cu asalt de cei care au dorit să-l felicite pe Obama pentru "curajul" său, mulţi apreciind că este o zi istorică.

311 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, IDOLUL CELEBRITĂŢILOR. Vedetele salută declaraţia lui Obama privind căsătoria între persoanele de acelaşi sex

Barack Obama, IDOLUL CELEBRITĂŢILOR. Vedetele salută declaraţia lui Obama privind căsătoria între persoanele de acelaşi sex (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

"Trebuie să vă spun că în decursul anilor vorbind cu prietenii, cu familia, cu vecinii, când mă gândesc la membrii stafului meu care fac parte din relaţii monogame extrem de legate, între parteneri de acelaşi sex, care îşi cresc copiii împreună, când mă gândesc la acei soldaţi sau marinari care luptă în numele meu şi care, totuşi, se simt constrânşi, deoarece nu pot să se căsătorească, deci, ţinând cont de toate astea, la un moment dat am ajuns la concluzia că, pentru mine, este important să afirm că mi se pare normal ca acele cupluri de acelaşi sex să se poată căsători", a declarat Obama, scrie The Huffington Post.

Declaraţia preşedintelui american este considerată istorică de vedetele de la Hollywood, deoarece Obama devine primul preşedinte al Statelor Unite, în exerciţiu, care ia o astfel de poziţie.

Mia Farrow, Ellen DeGeneres, Alec Baldwin, Tyra Banks, Lady Gaga şi Kim Kardashian se numără printre vedetele de la Hollywood care au postat rapid mesaje pe Twitter, mulţumindu-i preşedintelui Statelor Unite pentru poziţia adoptată.

"Obama a făcut ceea ce trebuia. Bravo", a scris actorul Alec Baldwin, în timp ce celebra prezentatoare Ellen DeGeneres, care este lesbiană, a scris:"Îţi mulţumim domnule preşedinte pentru cuvintele frumoase şi curajoase. Sunt copleşită".

Actriţa Mia Farrow a scris: "Ura! Preşedintele Obama sprijină căsătoriile gay!", iar cântăreaţa de muzică country Chely Wright a spus: "Preşedintele tocmai a declarat în mod public că mariajele între persoane de acelaşi sex ar trebui să fie legalizate. Sunt mândră de el. Mulţumesc, Barack Obama!".

Alte mesaje scrise de vedete pe Twitter:

Kim Kardashian: "Mulţumim, domnule preşedinte Obama! Nu trebuie să mai trăim în trecut!"

Lady Gaga: "Obama, felicitări pentru faptul că ai devenit primul preşedinte american care susţine egalitatea în domeniul căsătoriilor. Mă simt ca în viitor, nu ca în trecut. Şi fără sentimentul de frică".

Actorul Jesse Tyler Ferguson, homosexual declarat şi protagonist în serialul TV Modern Family, în care joacă rolul unui homosexual căsătorit: "Cu permisiunea lui Michelle Obama aş dori să mă căsătoresc cu Barack Obama chiar acum!"

Russell Wendell Simmons, al treilea cel mai bogat producător din industria hip hop: "Mulţumim preşedintelui pentru că sprijină căsătoriile între persoane de acelaşi sex".

Sandra Bernhard, actriţă, cântăreaţă şi scriitoare: "Viva Obama, care a aprobat căsătoriile gay"

Celebrul blogger Perez Hilton: "Mai bine mai târziu decât niciodată. Egalitate pentru toţi".

Fotomodelul Tyra Banks: "Aceasta este o zi extraordinară pentru toţi prietenii mei gay şi pentru preşedintele Barack Obama. Ce manieră minunată de a sprijini principiul potrivit căruia dragostea este pentru toată lumea!"

Jane Lynch, creatoarea serialului "Glee": "Este o zi cu adevărat fericită. Mulţumesc, domnule preşedinte, pentru faptul că sprijiniţi demnitatea familiei mele şi pe cea a multor alte familii!".
 
Declaraţia lui Obama a venit la doar o zi după ce locuitorii statului Carolina de Nord au votat o lege care interzice căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, stipulând că mariajul dintre un bărbat şi o femeie este singura uniune legală validă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici