Bărbaţii, de două ori mai emotivi la locul de muncă decât femeile. Cum explică cercetătorii fenomenul

Potrivit unui nou studiu al unei universităţi din Marea Britanie despre comportamentul la locul la de muncă, bărbaţii sunt mult mai emotivi decât femeile, în timp ce acestea sunt mai degrabă predispuse stresului şi frustrării, relatează Daily Mirror.

1041 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii, de două ori mai emotivi la locul de muncă decât femeile. Cum explică cercetătorii fenomenul

sursa FOTO: Hepta

Un studiu al Universităţii Ruskin din Marea Britanie, care a analizat comportamentul a 2000 de cetăţeni britanici şi a 250 de manageri la locul de muncă, a arătat că bărbaţii sunt de două ori mai emotivi decât femeile, iar femeile fac mai greu faţă stresului şi manifestă sentimente de frustrare, relatează Daily Mirror.

Cercetătorii au descoperit că un loc de muncă generează angajaţilor sentimente extrem de variate precum bucuria, furia, tristeţea, dezgustul sau teama.  

Cauza principală a emoţiilor din mediul profesional, nu este activitatea în sine, ci mai cu seamă colegii.

Potrivit studiului, bărbaţii investesc mai mult la nivel emoţional în proiectelele lor decât femeile şi sunt cuprinşi mult mai uşor de sentimente negative dacă au ratat un deadline sau au depăşit bugetul.

Bărbaţii sunt de asemenea mai sensibili şi iau critica într-o manieră foarte personală şi sunt furioşi dacă ideile le sunt ignorate, 43% dintre angajaţii de sex masculin îşi manifestă supărarea în astfel de circumstanţe.

Oamenii de ştiinţă afirmă că bărbaţii sunt mai predispuşi să experimenteze emoţii asociate sentimentului de putere, cum ar fi mândria şi furia.

A nu fi ascultat este un sentiment asociat cu lipsa statutului, în acelaşi mod în care tristeţea este asociată cu lipsa puterii în contexte sociale cum ar fi mediul profesional.

Rezultatele studiului au scos la iveală că unul din trei angajaţi preferă să-şi ascundă adevăratele emoţii la locul de muncă şi preferă să adopte o atitudine fals pozitivă. 

De asemenea 30% dintre manageri consideră a fi un semn de slăbiciune atunci când angajaţii îşi arată emoţiile, iar 51% dintre manageri consideră că mediul profesional ar trebui să fie unul lipsit complet de emoţii, fie pozitive sau negative.

Studiul a demonstrat că 90% dintre mileniali au sentimente de tristeţe sau furie la locul de muncă, iar 80% dintre aceştia experimentează sentimentul de dezgust.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici