Video Barbra Streisand, mesaj emoţionant la moartea lui Shimon Peres: "Inima mea sângerează..." - VIDEO

Actriţa şi cântăreaţa americană Barbra Streisand a scris într-o postare amplă publicată pe blogul său că inima sa este "profund îndurerată" la anunţul morţii fostului lider israelian Shimon Peres, care a decedat miercuri, la vârsta de 93 de ani, potrivit contactmusic.com.

504 afișări

Shimon Peres, premier şi ulterior preşedinte al Israelului şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat miercuri la Tel Aviv, după ce în urmă cu două săptămâni a suferit un accident vascular major.

Liderul israelian care a fost preşedinte între anii 2007-2014, a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1994 pentru negocierea unui acord de pace între Israel şi Palestina.

Un număr de lideri mondiali i-au dedicat o serie de omagii politicianului, iar cântăreaţa şi actriţa de origine israeliană Barbra Streisand s-a alăturat acestora postând un text emoţionant pe site-ul ei despre Peres, pe care l-a considerat o figură paternă după ce aceasta şi-a pierdut propriul tată la câteva luni după prima sa aniversare.

"Inima mea sângerează... plâng...pentru că Preşedintele Shimon Peres nu se mai află pe această lume", a scris Streisand. "A fost o sigură paternă nu doar pentru iubita sa ţară Israel, dar şi pentru mine, pentru că el a fost ceea ce îmi imaginam că ar fi putut fi tatăl meu.”

"Shimon avea un intelect cuprinzător şi o inimă plină de compasiune. A fost un politician genial, dăruit cu abilitatea de a-i asculta pe ceilalţi cu care nu împărtăşea aceleaşi opinii, iar în ciuda acestui fapt era hotărât să găsească o cale de înaintare. A fost şi o voce a raţiunii care avea şi sensibilitatea unui poet... atent şi măsurat la vorbă, dar cuvintele sale au avut un ecou puternic în jurul lumii... Slavă Domnului că iscusinţa sa, înţelepciunea lui şi idealurile sale vor trăi pentru totdeauna.”

Actriţa şi cântăreaţa a mai precizat că este recunoscătoare că a petrecut timp în compania sa şi că i-a cântat la aniversarea sa de 90 de ani, celebrată în Israel, în 2013.

Barbra Streisand nu a fost singura care l-a omagiat pe Shimon Peres; printre alte celebrităţi care i-au adus un omagiu acestuia se numără Paula Abdul, actorul Josh Gad, prezentatorul TV şi de radio Larry King, precum şi Tim Cook, directorul executiv al Apple.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici