Barbra Streisand şi Steven Spielberg, premiaţi de Barack Obama - FOTO

Cântăreaţa şi actriţa Barbra Streisand şi cineastul Steven Spielberg s-au numărat printre cei 17 cetăţeni americani care au primit cea mai înaltă distincţie civilă din ţara lor - Presidential Medal of Freedom -, într-o ceremonie care a avut loc, marţi, la Casa Albă, informează contactmusic.com.

500 afișări
Imaginea articolului Barbra Streisand şi Steven Spielberg, premiaţi de Barack Obama - FOTO

Barbra Streisand şi Steven Spielberg, premiaţi de Barack Obama (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

În rândul celor 17 personalităţi americane care au fost premiate s-au aflat celebra cântăreaţă cubanezo-americană Gloria Estefan şi soţul ei, producătorul şi compozitorul Emilio Estefan, cântăreţul James Taylor, violonistul şi dirijorul Itzhak Perlman, compozitorul de pe Broadway Stephen Sondheim şi legenda baseball-ului Willie Mays.

Bonnie Carroll, apreciată pentru activitatea sa alături de veteranii de război, a fost la rândul ei premiată, la fel ca senatoarea democrată de Maryland Barbara Mikulski, fostul senator democrat de Indiana Lee Hamilton, matematiciana de la NASA Katherine G. Johnson şi fostul director al Agenţiei pentru protecţia mediului înconjurător William Ruckelhaus.

Medalii postume au fost atribuite jucătorului de baseball Yogi Berra, primei femei afro-americane aleasă în Congres Shirley Chisholm, avocatului pentru drepturile amerindienilor Billy Frank Jr. şi activistei japonezo-americane pentru drepturi civile Minoru Yasui.

Înainte de a înmâna aceste medalii, preşedintele Barack Obama a făcut următoarea declaraţie: "Astăzi, celebrăm nişte persoane extraordinare: inventatori, artişti şi lideri în diverse domenii care au contribuit la întărirea Americii ca naţiune".

"Formează un grup extraordinar. Chiar şi pentru standardele de atribuire a Medaliei pentru Libertate, acesta este un grup de laureaţi de primă clasă. Ţara noastră este ca o ţesătură extraordinară, e o binefacere să trăieşti într-o naţiune în care cetăţeni individuali, extrem de diferiţi, indiferent de originile lor, contribuie la modelarea visurilor noastre, a felului nostru de a trăi împreună, contribuie la definirea justiţiei, a libertăţii şi a iubirii. Ei reprezintă tot ceea ce este mai bun în noi, iar eu sunt foarte mândru să îi primesc astăzi aici, la Casa Albă", a adăugat preşedintele american.

Cineastul Steven Spielberg a avut un alt motiv de bucurie - tema muzicală a filmului său "E.T. The Extra Terrestrial" a fost interpretată în momentul în care preşedintele Obama înmâna aceste medalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici