Basistul Duff McKagan revine în trupa Guns N' Roses pentru câteva concerte în America de Sud

Duff McKagan revine în trupa Guns N' Roses şi îl va înlocui pe actualul basist al grupului american, Tommy Stinson, pentru o serie de concerte în America de Sud.

93 afișări
Imaginea articolului Basistul Duff McKagan revine în trupa Guns N' Roses pentru câteva concerte în America de Sud

Duff McKagan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Duff McKagan lăsase chiar el să se înţeleagă că va cânta din nou cu Guns N' Roses, într-un mesaj postat pe Twitter, luni, însă mulţi dintre fanii lui au crezut că era vorba de o păcăleală de 1 aprilie, informează contactmusic.com.

Actualul solist al trupei Guns N' Roses a confirmat faptul că Duff McKagan va reveni într-adevăr pe scenă alături de Axl Rose pentru cinci concerte, în timp ce el va pleca în turneu cu fosta lui formaţie, The Replacements, care s-a reunit de curând.

Tommy Stinson va cânta cu Guns N' Roses în debutul turneului sud-american, cu ocazia a două concerte în Brazilia, iar apoi locul său va fi luat de Duff McKagan pentru concertele din Argentina. Stinson va reveni în line up-ul trupei Guns N' Roses în luna mai.

Duff McKagan a spus: "E minunat că voi putea să cânt în acele concerte şi abia aştept să fiu alături de prietenii mei din nou. America de Sud este întotdeauna un loc radical pentru rock'n'roll şi mă simt onorat că voi cânta acolo".

McKagan a fost basistul trupei Guns N' Roses din 1985 până în 1993. A revenit în componenţa trupei californiene pentru o serie de piese, la un concert susţinut pe 14 octombrie 2010 la O2 Arena din Londra şi, din nou, în decembrie 2010, când noua sa trupă, Loaded, a cântat în deschiderea grupului Guns N' Roses într-un turneu nord-american.

Duff McKagan a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în calitate de membru al trupei Guns N' Roses în 2012.

După destrămarea trupei Guns N' Roses, Duff McKagan a format o nouă trupă, împreună cu foştii lui colegi Slash şi Matt Sorum. Albumul de debut al trupei Velvet Revolver s-a vândut în milioane de exemplare şi a câştigat un premiu Grammy. Următorul album a avut mai puţin succes, iar colegii săi l-au concediat pe solistul Scott Weiland, în 2008, din cauza numeroaselor tensiuni pe care acesta le genera în cadrul trupei.

Beneficiind de această pauză luată de Velvet Revolver, aflată în căutarea unui nou solist, Duff McKagan s-a asociat cu trei muzicieni mai puţin cunoscuţi, buni prieteni din Seattle, pentru a pune bazele unui proiect solo, intitulat Duff McKagan's Loaded. Această trupă recent înfiinţată a susţinut un turneu prin cluburile americane pentru a-şi promova albumul de debut intitulat "Sick", editat de Century Media Records.

Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor '90, dominată în acea vreme de artişti pop, precum Madonna şi Michael Jackson.

Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat şi albumele următoare, "Use Your Illusion I", "Use Your Illusion II" şi "The Spaghetti Incident?". În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Însă, la începutul anilor 1990, abuzurile de alcool şi de droguri şi-au pus amprenta asupra vieţilor unora dintre membrii trupei, iar neînţelegerile dintre Slash şi Axl Rose au devenit de notorietate. Până la mijlocul deceniului '90, componenţa originală a trupei a încetat să mai existe.

Axl Rose a obţinut ulterior în justiţie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat mult aşteptatul album "Chinese Democracy", în 2008, şi continuă să susţină turnee cu grupul cu acelaşi nume, dar niciunul dintre membrii actuali din Guns N' Roses nu a făcut parte din trupa originală, cu excepţia sa.

Însă disputele dintre membrii trupei, adeseori purtate în văzul întregii lumi, au cauzat în cele din urmă destrămarea grupului original, produsă în 1996.

În prezent, trupa Guns N' Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

În septembrie 2010, trupa Guns N' Roses a concertat în România, la complexul Romexpo din Capitală. Trupa americană a susţinut un al doilea concert în România, în cadrul festivalului Rock the City, în iulie 2012, tot la Romexpo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici