Baz Luhrmann vrea să regizeze o versiune cinematografică a serialului "Kung Fu"

Cineastul Baz Luhrmann negociază în această perioadă cu producătorii de la Hollywood pentru a regiza un film inspirat din serialul "Kung Fu", o producţie western cu arte marţiale din anii '70, în care rolul principal a fost interpretat de David Carradine.

58 afișări
Imaginea articolului Baz Luhrmann vrea să regizeze o versiune cinematografică a serialului "Kung Fu"

Baz Luhrmann (Imagine: Hepta)

Baz Luhrmann, care a avut succes de casă anul trecut cu "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", va scrie scenariul pentru noul proiect cinematografic. O versiune cinematografică a serialului "Kung Fu" a fost discutată de producătorii de la Hollywood încă din 2006, iar aceasta urma să fie regizată, în 2011, de actorul Bill Paxton, informează theguardian.com.

În serialul original, regretatul David Carradine a interpretat rolul unui călugăr shaolin, Kwai Chang Caine, care părăseşte China pentru a-şi căuta familia şi vestul american. Telespectatorul vedea detalii din viaţa curentă a personajuui, care se întrepătrundeau cu amintirile acestuia - în special cu lecţiile primite de la maestrul său orb, Master Po, care obişnuia să îi spună "lăcustă tânără".

Serialul a fost difuzat între 1972 şi 1975 şi de atunci a avut parte de numeroase reluări. Decizia lui Quentin Tarantino de a-l distribui pe David Carradine în filmele "Kill Bill" a contribuit la o nouă creştere a interesului publicului larg faţă de acel serial TV.

Potrivit presei de specialitate, acţiunea din adaptarea pentru marele ecran a serialului "Kung Fu" va fi transferată în China, iar personajul principal se va afla în căutarea tatălui său.

Baz Luhrmann este regizorul musicalului "Moulin Rouge", nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun film în 2002, al dramei "Romeo şi Julieta" din 1996 - cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, şi al epicului "Australia" din 2008, cu Nicole Kidman şi Hugh Jackman în rolurile principale. În 2013, cineastul australian a regizat un remake spectaculos al filmului "Marele Gatsby/ The Great Gatsby" din 1974 care a deschis ediţia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici