Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a murit

Chitaristul Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a murit, joi, la vârsta de 66 de ani, la Spitalul Judeţean din Timişoara, el fiind bolnav de mai multă vreme de cancer.

163 afișări
Imaginea articolului Bela Kamocsa, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a murit

Bela Kamocsa (s), unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a murit (Imagine: Cirprian Sterian/Mediafax Foto)

Bela Kamocsa suferea de cancer, de mai multă vreme, şi a murit, joi, la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Potrivit unui apropiat al artistului, Johnny Bota, împreună cu care a fondat trupa Bega Blues Band şi cu care a cântat până în această perioadă, Bela Kamocsa a fost "un simbol" al Timişoarei.

"Kamo, cum îi spuneam noi, a fost un simbol al oraşului. Am cântat împreună timp de 38 de ani, a fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai mei. El a fost internat în urmă cu câteva zile la Spitalul Judeţean din Timişoara. Dumnezeu să-l odihnească", a spus Bota.

Bela Kamocsa a cântat în trupa Sfinţii.

În 1962, el a fondat, împreună cu Moni Bordeianu, Nicu Covaci, Claudiu Rotaru şi Pilu Stefanovici, trupa Phoenix, cu care a cântat până în 1971. Apoi a cântat în cadrul trupei Gramophon.

În 1982, a înfiinţat, împreună cu Jonny Bota, trupa Bega Blues Band. Ultimul concert susţinut de Bela Kamocsa a fost cu Bega Blues Band, în luna noiembrie 2009, la Gala Blues Jazz.

În 2007, a fost numit cetăţean de onoare al Timişoarei.

Înmormântarea artistului va avea loc sâmbătă, la ora 13.00, în cimitirul din Calea Şagului din Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici