Beneficiile serului de păr, tipuri de seruri potrivite tipului de păr

  • Serul de păr este un supliment complex care oferă părului un plus de hidratare, strălucire, protecţie şi rezistenţă.
  • Există tot felul de seruri, dintre care unele sunt potrivite pentru părul uscat, deteriorat sau dur, în timp ce există şi seruri mai uşoare, pentru părul gras sau fin.
316 afișări
Imaginea articolului Beneficiile serului de păr, tipuri de seruri potrivite tipului de păr

Beneficiile serului de păr, tipuri de seruri potrivite tipului de păr

Dacă te preocupă grija pentru părul tău, cu siguranţă ai acasă o mulţime de produse pentru îngrijirea acestuia, cu ajutorul cărora să-i menţii frumuseţea. Astfel că foloseşti un şampon şi un balsam de calitate, o dată pe săptămână îi aplici părului o mască şi îl protejezi de căldură şi soare cu spray-uri speciale. Corect? Dar, trebuie să ştii că există şi alte produse pe care podoaba ta capilară le va aprecia, şi anume serurile speciale pentru îngrijirea părului, în funcţie de tipul acestuia.  

De ce sunt serurile de păr speciale şi ce sunt acestea?

Serul de păr este un supliment complex de care părul tău se va îndrăgosti rapid. Odată aplicat, acesta îi oferă părului un boost de hidratare, îl netezeşte şi îi conferă strălucire. Serul acţionează rapid în profunzimea firului de păr, iar rezultatele sunt vizibile imediat. Principalul său avantaj este concentraţia mare de ingrediente active, care netezesc eficient părul, îl înmoaie la atingere şi îl protejează de influenţele externe ale mediului.

Nu confunda niciodată serurile de păr cu uleiurile de păr, deşi par foarte asemănătoare. Serul de păr este un produs pe bază de silicon conceput pentru a acoperi întreaga suprafaţă a părului. Îi poate oferi acestuia o strălucire naturală, catifelare şi hidratare, şi îl poate proteja de poluare. Poate fi folosit atât pe părul uscat cât şi pe părul umed, în funcţie de tipul de ser.

Există tot felul de seruri, dintre care unele sunt potrivite pentru părul uscat, deteriorat sau dur, în timp ce există şi seruri mai uşoare, care nu sunt împovărătoare, pentru părul gras sau fin. Cheia pentru a profita la maximum de serul pentru păr este să înveţi cum să-l foloseşti corect.

Vali Sava, membru în echipa Londa Professional România, îţi explică la ce trebuie să fii atentă atunci când îţi alegi serul de păr:

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul deteriorat?

Un astfel de păr are un aspect casant, iar structura firului deteriorat este aspră. Gândeşte-te că serul trebuie să tonifice părul devitalizat, să reducă aspectul vârfurilor degradate şi să acţioneze ca un tratament pentru scalp. La fel şi în cazul serului: acesta are rolul să întărească foliculii pentru a stimula creşterea părului. Cum faci să alegi bine serul potrivit podoabei tale capilare? Ei bine, fii atentă şi caută ca acesta să conţină ingrediente puternic regeneratoare care ajută la refacerea firului de păr: lipide, acid lactic, ceramide sau phyto-keratină. Ca ingrediente naturale, recomand uleiurile (argan, struguri, migdale, jojoba) şi mierea de albine.”, sfătuieşte Vali Sava.

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul ondulat?

Având o structură mai delicată, părul ondulat este lipsit de strălucire, greu de manevrat şi uscat. Din cauza umidităţii ridicate, acesta îşi modifică forma şi se electrizează uşor. De aceea, acest tip de păr are nevoie de o îngrijire specială pentru a păstra forma buclelor şi a onduleurile. Iată de ce, atunci când alegi serumul, ai nevoie de ingrediente care netezesc suprafaţa firului şi care să oferă supleţe şi elasticitate în acelaşi timp. Alege produse care conţin ingrediente precum extractul de caşmir sau şampanie, ulei de avocado şi aminoacizi pentru un aspect glossy.”, recomandă hairstylistul Londa Professional.

Ce tip de ser să alegi dacă ai părul fin şi subţire?

Aşa cum poate ştii, părul fin şi subţire este foarte sensibil la produsele de îngrijire şi de coafare pe care le foloseşti. De aceea, în mod special, ai nevoie de ingrediente active care fortifică şi stabilizează structura firului. Ideal de folosit acele seruri care au formule uşoare, astfel încât să nu încarce părul şi să-l lipsească de volum. În acest sens, cele mai bune ingrediente sunt: creatina, extractul de bambus, cheratina sau vitamina E.”, este de părere hairstylistul Vali Sava.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici