Benjamin Clementine, un artist care cânta în staţii de metrou, recompensat cu Mercury Music Prize 2015 - FOTO, VIDEO

Cântăreţul britanic Benjamin Clementine, care a dormit pe străzile din Paris şi a cântat la pian în staţii de metrou pentru a putea să trăiască, a câştigat premiul Mercury Music pentru cel mai bun album britanic sau irlandez al anului 2015, cu discul său de debut intitulat "At Least for Now".

317 afișări
Imaginea articolului Benjamin Clementine, un artist care cânta în staţii de metrou, recompensat cu Mercury Music Prize 2015 - FOTO, VIDEO

Benjamin Clementine, un artist care cânta în staţii de metrou, recompensat cu Mercury Music Prize 2015 (Imagine: Facebook)

Albumul său a fost desemnat cel mai bun material discografic lansat în ultimele 12 luni în Marea Britanie şi Irlanda, în cadrul unei gale ce a avut loc vineri seară, la Londra, informează Reuters.

Benjamine Clementine a făcut parte dintr-o listă de 12 nominalizaţi, alături de nume sonore din industria muzicală britanică, precum Florence + The Machine, Wolf Alice şi Gaz Coombes, solistul trupei de rock alternativ Supergrass.

Premiul Mercury Music pentru cel mai bun album al anului este însoţit şi de un cec de 25.000 de lire sterline (38.000 de dolari).

"Nu ştiu ce să spun", a declarat Benjamin Clementine, în vârstă de 26 de ani, în momentul acceptării premiului, înainte de a-i invita pe scenă pe toţi ceilalţi artişti nominalizaţi la Mercury Music Prize 2015, potrivit bbc.com. Apoi, muzicianul britanic, care a crescut la Londra, dar locuieşte la Paris, a izbucnit în lacrimi şi a dedicat acest trofeu victimelor din atentatele teroriste comise în capitala Franţei la sfârşitul săptămânii trecute.

Benjamin Clementine şi-a petrecut primii ani din viaţa de adult cântând pe stradă şi, ulterior, la pian, în staţiile de metrou din Londra şi Paris.

Albumul său de debut reprezintă o colecţie de piese extrem de personale, acompaniate de pian, care au fost descrise de criticii muzicali drept "curajoase", "strălucite" şi "uluitoare". Versurile lor vorbesc despre adolescenţa turbulentă a muzicianului britanic, crescut la Londra, dar şi despre cei trei ani în care artistul i-a petrecut dormind pe străzile din Paris.

 

Mercury Music Prize se acordă începând din 1992, printre câştigătorii din anii anteriori numărându-se artişti de renume, precum Pulp, Primal Scream, Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, The XX, Alt-J şi PJ Harvey.

În 2014, distincţia a fost câştigată de trupa scoţiană de hip-hop Young Fathers cu albumul ei de debut intitulat "Dead".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici