Bill Cosby a dat în judecată şapte femei, care l-au acuzat deja de defăimare - VIDEO

Actorul american Bill Cosby a iniţiat la rândul său un proces, luni, împotriva unui grup de şapte femei care l-au acuzat deja de defăimare, după ce starul de comedie a spus că reclamantele au minţit atunci când l-au acuzat de agresiune sexuală, informează Reuters.

214 afișări
Imaginea articolului Bill Cosby a dat în judecată şapte femei, care l-au acuzat deja de defăimare - VIDEO

Bill Cosby a dat în judecată şapte femei, care l-au acuzat deja de defăimare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

În acel proces, iniţiat la Tribunalul Districtual din Springfield, Massachusettes, starul american a spus că acele femei i-au lezat "moştenirea onorabilă şi reputaţia", acuzându-l de comiterea unor agresiuni sexuale.

Peste 50 de femei l-au acuzat oficial pe actor, devenit celebru graţie serialului din anii 1980 "The Cosby Show", spunând că acesta le-a agresat sexual, după ce le-a oferit droguri sau alcool.

Bill Cosby a negat în repetate rânduri acuzaţiile şi nu a fost pus niciodată oficial sub acuzare. Multe dintre presupusele agresiuni ar fi avut loc în urmă cu multe decenii, aşadar faptele au fost prescrise.

"Bazându-se doar pe acuzaţii care nu se susţin, reclamantele pe care le-am dat în judecată au lansat o campanie de asasinare a reputaţiei domnului Cosby, acuzându-l în mod intenţionat, fals şi din răutate pură de pretinse agresiuni sexuale vechi de mai multe decenii", a declarat avocatul actorului, ajuns între timp la vârsta de 78 de ani. Bill Cosby le-a acuzat pe cele şapte femei de defăimare, inteferenţă cauzatoare de prejudicii şi provocare intenţionată de stres emoţional.

Deciza lui Bill Cosby vine ca o reacţie la un proces ce i-a fost intentat în decembrie 2014, în care actorul a fost acuzat de calomnie, agresiune şi defăimare.

Cosby, celebru pentru personajul său supranumit "America's Dad" (Tatăl Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzaţiile de abuz. El şi-a recunoscut infidelităţile maritale, dar a negat toate acuzaţiile de agresiune sexuală ce i-au fost aduse, multe dintre ele datând de zeci de ani şi fiind fapte prescrise, atât din punct de vedere penal, cât şi civil.

În 2005, actorul a ajuns la o înţelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit, după ce a recunoscut că a obţinut unele droguri cu efect sedativ - Quaaludes -, foarte populare în anii 1970, cu intenţia de a le oferi unor femei tinere, cu scopul de a întreţine apoi raporturi sexuale cu acestea, potrivit unor documente oficiale dezvăluite în iulie, într-un proces separat deschis împotriva actorului.

NBC şi Netflix au renunţat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariţia acuzaţiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie 2014, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici