Billy Joel va primi Gershwin Prize for Popular Song pe 2014 - VIDEO

Cântăreţul şi compozitorul Billy Joel, autorul unor piese de mare succes precum "Piano Man" şi "New York State of Mind", va primi Gershwin Prize for Popular Song pe 2014, din partea Library Congress, au anunţat, marţi, reprezentanţii Bibliotecii Congresului din SUA.

68 afișări
Imaginea articolului Billy Joel va primi Gershwin Prize for Popular Song pe 2014 - VIDEO

Billy Joel va primi Gershwin Prize for Popular Song pe 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Billy Joel, în vârstă de 65 de ani, este cel de-al şaselea artist recompensat cu acest premiu, decernat pentru a onora realizările şi cariera muzicală a laureatului. Premiul poartă numele compozitorilor George şi Ira Gershwin.

"Billy Joel este un povestitor de cea mai înaltă clasă. Există un fel de intimitate în compoziţiile sale, care umple golul dintre ascultător şi lumea pe care el ne-o descrie prin muzică", a declarat James H. Billington, directorul Bibliotecii Congresului american.

Billy Joel, a cărui carieră se întinde pe parcursul a 50 de ani, este unul dintre cei mai populari artişti pop şi a avut 33 de piese care au intrat în Top 40 din Statele Unite. Printre numeroasele sale albume şi cântece premiate cu Grammy se numără şi materialul discografic "Just the Way You Are" din 1978.

Artistul american a fost recompensat şi cu un Grammy Legend Award în 1990 şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1999.

Cântăreţul, originar din New York, va primi premiul la Washington, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în luna noiembrie, ce va fi precedată de o serie mai largă de evenimente.

Gershwin Prize este decernat anual acelor artişti "a căror creativitate trece dincolo de graniţele dintre stilurile muzicale şi de barierele lingvistice, unindu-i pe ascultătorii din lumea întreagă şi care promovează înţelegerea şi aprecierea reciproce", potrivit organizatorilor.

The Gershwin Prize for Popular Song este o distincţie decernată compozitorilor şi cântăreţilor pentru contribuţia acestora la promovarea industriei muzicale internaţionale. Înfiinţat în 2007 de Biblioteca Congresului SUA, acest premiu a fost denumit astfel în onoarea fraţilor George Gershwin şi Ira Gershwin, printre ale căror compoziţii devenite celebre se numără "I Got Rhythm", "Embraceable You" şi "Someone to Watch Over Me", dar şi opera "Porgy and Bess". Câştigătorul ediţiei inaugurale a fost Paul Simon, iar printre laureaţii ediţiilor precedente se numără alţi muzicieni de legendă, precum Carole King, Paul Simon, Stevie Wonder, Paul McCartney şi compozitorii Burt Bacharach şi Hal David.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici