Bjork a organizat un protest sub forma unui "maraton" de karaoke

Cântăreaţa Bjork a organizat în weekendul trecut un "maraton" de karaoke, desfăşurat pe durata a trei zile, pentru a protesta faţă de preluarea unei companii islandeze de către un concern canadian, informează contactmusic.com.

62 afișări
Imaginea articolului Bjork a organizat un protest sub forma unui "maraton" de karaoke

Bjork a organizat un protest sub forma unui "maraton" de karaoke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grupul coordonat de interpreta islandeză, intitulat The Voice of the Nation, a organizat un concurs de karaoke la Reykjavik, pentru a protesta faţă de preluarea companiei energetice islandeze Icelandic de către grupul canadian Magma Energy.

Organizatorii acestui "maraton" de karaoke au elaborat, totodată, o petiţie, ce a fost semnată de peste 46.000 de persoane, depăşind astfel numărul minim de semnături necesare (35.000, reprezentând 10% din totalul populaţiei) pentru a forţa guvernul islandez să îşi reconsidere poziţia faţă de preluarea acestei companii de interes naţional.

Maratonul de karaoke a fost organizat în weekendul trecut, pentru a coincide cu Threttandinn, o sărbătoare tradiţională islandeză. Potrivit legendelor din folclorul islandez, elfii şi alte creaturi supranaturale coboară în acele zile pe Pământ pentru a cânta şi dansa alături de oameni.

În cadrul acestui eveniment, Bjork a interpretat un cântec popular islandez în duet cu politicianul Omar Ragnarsson şi a cântat apoi, singură, un cover al piesei "Love Will Tear Us Apart" al grupului Joy Division.

În urma acestei investiţii, Magma Energy va deţine 98% din acţiunile deţinute de HS Orka - compania care produce 9% din totalul energetic al Islandei - şi va deveni astfel cea mai mare companie străină din Islanda, după criza din 2008, când economia acestei ţări insulare a fost la un pas de a intra în colaps.

Bjork este o cântăreaţă, compozitoare, actriţă şi producătoare muzicală islandeză, considerată drept una dintre cele mai talentate şi mai versatile interprete ale generaţiei sale. De-a lungul carierei, Bjork a lansat şapte albume de studio şi a compus coloana sonoră pentru două lungmetraje.

Cunoscută pentru vocea ei expresivă de soprană, Bjork a inclus în muzica ei numeroase influenţe provenind din stiluri muzicale diferite, precum pop, rock alternativ, jazz, muzică ambientală, muzică electronică, folk şi trip-hop, artista islandeză fiind celebră, totodată, pentru costumele excentrice pe care le poartă pe scenă şi pentru originalitatea videoclipurilor sale.

Bjork a primit 13 nominalizări la premiile Grammy şi alte două pentru Globurile de Aur. Pentru rolul din filmul "Dansând cu noaptea/ Dancer in the Dark", regizat de Lars von Trier, artista islandeză a primit trofeul acordat celei mai bune actriţe într-un rol principal la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2000. Cel mai recent album al cântăreţei se numeşte "Volta" şi a fost lansat în 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici