"Blurred Lines", unul dintre cele mai populare hituri din 2013, a generat venituri de 16 milioane de dolari - VIDEO

"Blurred Lines", unul dintre cele mai populare single-uri din anul 2013, interpretat de Robin Thicke, Pharrell Williams şi rapperul T.I., a generat venituri în valoare de peste 16 milioane de dolari, informează bbc.com.

172 afișări
Imaginea articolului "Blurred Lines", unul dintre cele mai populare hituri din 2013, a generat venituri de 16 milioane de dolari - VIDEO

"Blurred Lines", unul dintre cele mai populare hituri din 2013, a generat venituri de 16 milioane de dolari (Captura video)

Astfel, rapperul T.I. a primit 704.000 de dolari, iar Robin Thicke şi Pharrell Williams au câştigat peste 5 milioane de dolari fiecare, potrivit datelor publicate în timpul procesului cu familia cântăreţului Marvin Gaye, relatează The Hollywood Reporter.

Cei trei sunt daţi în judecată pentru plagiat de familia cântăreţului, care susţine că există similitudini între melodiile "Blurred Lines" şi "Got to Give It Up", cea din urmă fiind lansată de Marvin Gaye.

Membrii familiei lui Marvin Gaye cer bani din vânzările melodiei, turneele în care aceasta a fost interpretată, precum şi despăgubiri.

Potrivit unor mărturii din partea experţilor instanţei de judecată din Los Angeles, cântăreţul Robin Thicke a primit 5,66 milioane de dolari din profitul melodiei. De asemenea, Pharrell Williams a câştigat 5,15 milioane de dolari, din care 4,3 de dolari din drepturi de autor şi 860.000 de dolari din drepturi de producător.

După ce Thicke, Williams şi T.I. au primit banii, restul din cele 16,68 milioane de dolari a fost împărţit între casele de discuri Interscope, Universal Music Group Distribution (UMGD) şi Star Trak.

Thicke, Williams şi rapperul T.I. au negat că ar fi copiat hitul lui Gaye din 1977.

Familia cântăreţului Marvin Gaye a câştigat prima "bătălie" în justiţie în procesul intentat artiştilor americani Robin Thicke şi Pharrell Williams, pe care i-a acuzat că au plagiat un cântec celebru lansat de legenda casei de discuri Motown, atunci când au înregistrat piesa "Blurred Lines".

Un judecător federal american a respins, pe 11 noiembrie 2014, cererea celor doi interpreţi de a invalida plângerea depusă în justiţie de copiii lui Marvin Gaye.

Această decizie deschide calea către un proces care a debutat la Los Angeles în februarie 2015.

Cele două părţi din proces au solicitat intervenţiile unor experţi care au analizat în cele mai mici detalii structura muzicală a cântecelor "Blurred Lines" şi "Got to give it up", cel din urmă fiind un cântec celebru lansat de Marvin Gaye.

"Există întrebări justificate în privinţa similarităţii intrinsece dintre cele două opere, iar sarcina de a tranşa în această chestiune revine unui juriu", a declarat judecătorul federal.

"Blurred Lines", unul dintre cele mai populare single-uri din anul 2013, generase deja multe controverse din cauza versurilor sale, considerate misogine.

Robin Thicke a dezvăluit în cadrul unei audieri preliminare, la jumătatea lunii septembrie, că nu este autorul acestui cântec, afirmând că piesa în cauză a fost compusă de Pharrell Williams.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici