Bob Dylan a devenit numele oficial al lui Robert Zimmerman pe 2 august 1962 | VIDEO

Bob Dylan a devenit numele oficial al lui Robert Zimmerman pe 2 august 1962, cel care avea să ajungă unul dintre cei mai cunoscuţi cantautori americani din ultimii 50 de ani semnând primul contract cu noul nume, anunţă Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica sa în playlistul zilei.

802 afișări
Imaginea articolului Bob Dylan a devenit numele oficial al lui Robert Zimmerman pe 2 august 1962 | VIDEO

Bob Dylan a devenit numele oficial al lui Robert Zimmerman pe 2 august 1962

Robert Allen Zimmerman a devenit cu acte în regulă Bob Dylan pe 2 august, după ce a semnat un contract cu Witmark Music.

Folosea acest nume încă din 1959, când învăţa la Universitatea din Minnesota.

În autobiografia sa din 2004 ”Chronicle: Volume One”, cântăreţul susţine că din primul moment în care a ajuns în Minneapolis–Saint Paul şi a trebuit să îşi spună numele a ales automat Bob Dylan.

Interpretul mai folosise nume ca Elston Gunn, Robert Allyn şi Bob Dillon. Elston Gunn era numele său de scenă în timpul liceului.

Cu toate că mulţi fani consideră că numele a fost ales dintr-o afinitate cu poetul Dylan Thomas, cântăreţul a preferat să ofere mai multe poveşti care se contrazic. În orice caz, despre presupusa inspiraţie a declarat în 1961: ”Poezia lui Dylan Thomas e pentru oameni care nu prea sunt mulţumiţi în pat, pentru oameni care gustă romantismul masculin”.

Piesele lui Bob Dylan se regăsesc pe 2 august la Smart Radio.

Ascultă Smart Radio AICI 

Taguri:
bob dylan,
nume real,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici