Bobby McFerrin revine la Bucureşti - VIDEO

Bobby McFerrin, artistul a cărui carieră a fost marcată de hitul "Don't Worry, Be Happy", revine la Bucureşti, într-un concert care va avea loc pe 30 ianuarie 2010, la Sala Palatului, informează organizatorii evenimentului, Sound&Image Events.

148 afișări
Imaginea articolului Bobby McFerrin revine la Bucureşti - VIDEO

Bobby McFerrin revine la Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Iubitorii de muzică îl cunosc pe Bobby McFerrin, încă din anii '70, ca "omul orchestră", un adevărat modelator al sunetelor, atât în concertele lui solo, cât şi împreună cu artişti de jazz celebri. O altă categorie de fani şi-l aminteşte ca omul care a scris şi a interpretat unul dintre hiturile care au făcut înconjurul lumii, "Don't Worry, Be Happy".

Biletele, cu preţuri cuprinse între 80 şi 250 lei, vor putea fi cumpărate de pe eventim.ro, bilete.ro, vreaubilet.ro, de la casa de bilete a Sălii Palatului, din reţeaua magazinelor Germanos din întreaga ţară, din librăriile Cărtureşti (Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Suceava, Constanţa), din magazinul Muzica, Unirea Shopping Center, magazinele Vodafone din ţară.

Câştigător a zece premii Grammy, McFerrin este unul dintre cei mai cunoscuţi improvizatori şi inovatori solişti din lume, un renumit dirijor de muzică clasică, creatorul celebrei melodii pe care toată lumea a fredonat-o măcar o dată in viaţă, "Don't Worry Be Happy", dar şi un pasionat al educaţiei muzicale.

Albumele sale s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea, iar colaborările sale cu artişti precum Yo-Yo Ma, Chick Corea, Richard Bona, Filarmonica din Viena şi Herbie Hancock i-au adus pe bună dreptate titlul de ambasador universal al muzicii clasice şi al jazzului.

Născut intr-o familie de muzicieni de operă, McFerrin declară că a avut de mic o înclinaţie către muzică. "Părinţii nu m-au obligat niciodată să cânt. M-am interesat singur şi destul de devreme de muzică", a declarat artistul.

În tinereţe, el a studiat clarinetul şi pianul. Când a descoperit jazzul, s-a ambiţionat să devină vocalist, iar concertele de improvizaţie solo ale pianistului Keith Jarrett l-au determinat să adopte o nouă atitudine muzicală. Bobby McFerrin susţine că a ştiut încă de la început că improvizaţia este ceea ce îşi doreşte să facă: "Îmi doresc să concep o broderie acustică pentru publicul meu".

McFerrin nu este, însă, un simplu solist, ci un explorator al sunetelor care combină jazzul, folkul şi o multitudine de alte influenţe muzicale - corul, acappella şi muzica clasică -, cărora le adaugă propriile sale ingrediente.

Ca dirijor, Bobby McFerrin şi-a dezvoltat un puternic simţ orchestral, iar cu talentul său poate reproduce perfect sunete, dar poate, în acelaşi timp, să fie inovator şi original. El poate reproduce trompeta din partitura de jazz a melodiei "Round Midnight" sau poate interpreta flautul din operele lui Faure şi Vivaldi. Sau, pur şi simplu, poate crea el însuşi o nouă lume a sunetului.

"Neconvenţional" este cel mai potrivit termen pentru a descrie cariera muzicală a lui Bobby McFerrin sau pe el însuşi. Cei care sunt familiarizaţi cu show-urile lui, fie ca dirijor, fie ca vocalist, ştiu că fiecare este un eveniment unic.

Artistul se dedică complet actului de pe scenă, în care îşi implică cu o imensă generozitate publicul, făcându-l părtaş la creaţia sa, iar spectacolul său nu mai este o prestaţie ca oricare alta, ci o împărtăşire comună şi o celebrare a muzicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici