Boom tehnologic: Apple testează cel mai mare campus corporativ din istorie. Exteriorul "navei spaţiale", conceput să arate ca un MacBook Air

Apple a început în aprilie testarea celei mai recente inovaţii a companiei: Apple Park. Acesta este unul dintre cele mai scumpe campusuri corporative din istorie şi un exemplul de lider al industriei de tehnologie din domeniul iubitorilor pentru arhitectura de tip splashy, scrie The Wall Street Journal.

711 afișări
Imaginea articolului Boom tehnologic: Apple testează cel mai mare campus corporativ din istorie. Exteriorul "navei spaţiale", conceput să arate ca un MacBook Air

Primii 12.000 de angajaţi ai sediului Apple s-au mutat din Cupertino, California, în clădirea de 2,8 milioane metri pătraţi, care seamănă cu o navă spaţială. Dispune de un exterior din sticlă curbată, iar arhitectul spune că a fost conceput ca să arate ca un MacBook Air.

Costul proiectului este estimat la 5 miliarde dolari.

Apple Park este cel mai spectaculos proiect de arhitectură dintr-o gamă largă de proiecte noi realizate de către tehnicieni profesonişti.

Facebook şi Alphabet au apelat la arhitecţii de top Frank Gehry şi Bjarke Ingels pentru extinderi, Amazon construieşte globuri de sticlă uriaşe care conţin o pădure de interior în Seattle.

Citiţi continuarea aticolului pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici