Boyzone, la 20 de ani de la înfiinţare. Membrii trupei au înfiinţat o fundaţie în memoria lui Stephen Gately - GALERIE FOTO

Componenţii formaţiei Boyzone au înfiinţat, alături de familia fostului membru al trupei, Stephen Gately, o fundaţie în memoria celui care a decedat, în 2009, la vârsta de 33 de ani. Stephen Gately ar fi împlinit pe 17 martie vârsta de 37 de ani.

948 afișări
Imaginea articolului Boyzone, la 20 de ani de la înfiinţare. Membrii trupei au înfiinţat o fundaţie în memoria lui Stephen Gately - GALERIE FOTO

Trupa Boyzone

Potrivit celebrity.uk.msn.com, fundaţia Stephen Gately Trust va avea ca scop lupta împotriva maladiei "ateromatoză", care a cauzat moartea fostului membru al trupei Boyzone.

Stephen Gately a murit la vârsta de 33 de ani, în somn, în casa sa de vacanţă din Mallorca, în octombrie 2009. Concluzia medicilor a fost că Gately suferea de această maladie nediagnosticată la momentul decesului. Această maladie, cunoscută şi sub denumirea de "ateromatoză", produce îngroşarea vaselor sagvine din cauza depunerii unor depozite de grăsime pe pereţii acestora.

Presa britanică a afirmat la puţin timp după producerea tragediei că, deşi Stephen Gately era "foarte beat", după ce petrecuse o noapte într-un club gay alături de partenerul său de viaţă Andy Cowles şi de un student bulgar, Georgi Dochev, starea de ebrietate nu a reprezentat factorul decisiv care a condus la moartea muzicianului.

GALERIE FOTO

Foştii colegi de trupă ai lui Gately, Ronan Keating, Keith Duffy, Shane Lynch şi Mikey Graham, vor fi ambasadorii acestei fundaţii, care va strânge fonduri pentru furnizarea de echipamente medicale în spitale şi şcoli.

Ronan Keating a marcat ziua de 17 martie cu următorul mesaj pe Twitter: "La mulţi ani, frate! Vei rămâne pentru totdeauna în inimel noastre. Nu te vom uita niciodată".

Înfiinţată în 1994, formaţia Boyzone a reuşit în scurt timp să devină un adevărat fenomen pe scena muzicii pop a anilor '90, înregistrând 16 piese consecutive ce au ajuns în top cinci în Marea Britanie. Vânzările totale ale albumelor Boyzone au depăşit cifra de 15 milioane de exemplare.

Pentru a marca 20 de ani de la înfiinţarea trupei, Boyzone va efectua un turneu la sfârşitul acestui an, în perioada 28 noiembrie - 22 decembrie, în Marea Britanie şi Irlanda. Acesta va fi al doilea turneu după moartea lui Stephen Gately, după cel din 2011.

Solistul trupei Boyzone, Ronan Keating, s-a bucurat de succes şi în cariera sa solo, începută în 1999.

El s-a căsătorit cu Yvonne Connolly, un fost model, în 1998, cei doi având împreună trei copii - Jack, Marie şi Ali.

În 2010, după o căsnicie de aproximativ 12 ani, cei doi au anunţat că se vor despărţi, însă ulterior s-au împăcat. Însă, în 2011, a urmat o nouă despărţire, ca urmare a infidelităţii cântăreţului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici