Brad Pitt şi Angelina Jolie, condamnaţi să plătească o jumătate de milion de euro unei artiste franceze

Un tribunal francez a condamnat în luna aprilie compania care administrează domeniul deţinut de actorii americani Brad Pitt şi Angelina Jolie în sudul Franţei să plătească peste o jumătate de milion de euro unei artiste franceze care a lucrat acolo, potrivit The Guardian.

3743 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt şi Angelina Jolie, condamnaţi să plătească o jumătate de milion de euro unei artiste franceze

Brad Pitt şi Angelina Jolie, condamnaţi să plătească o jumătate de milion de euro unei artiste franceze

Curtea de Apel din Paris a emis la 19 aprilie o hotărâre în care îi dă câştig de cauză reclamantei Odile Soudant, artist specializat în instalaţii de iluminat, într-un litigiu cu societatea ''Château Miraval''. Acesta este şi numele vastei proprietăţi din Var dobândite în 2008 de cuplul vedetă american, aflat acum în proces de divorţ.

Justiţia franceză a condamnat această societate să plătească aproape 450 000 de euro (facturi neplătite, datorii şi prejudicii aduse imaginii şi reputaţiei) administratorului judiciar al companiei Lumieres Studio, creată de Odile Soudant, aflată astăzi în faliment.

Societatea Chateau Miraval a fost, de asemenea, somată să plătească plasticienei înseşi puţin peste 8 000 de euro reprezentând onorarii, precum şi 60 000 de euro prejudicii aduse imaginii şi reputaţiei sale. Cu încă 50.000 de euro costuri juridice, factura totală depăşeşte 500 000 de euro.

Artista reproşează actorului că pretinde calitatea de autor al luminilor proiectate de ea pentru construcţia din secolul al XVII-lea şi dependinţele acesteia, înconjurate de 400 de hectare de păduri şi podgorii. Cele două vedete de film au asigurat în luna martie că, în ciuda separării lor, proprietatea pe care şi-au celebrat căsătoria în 2014 nu este de vânzare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici