Brazilia are o nouă statuie impunătoare cu Iisus. Oraşul în care a fost construită

  • Oraşul brazilian Encantado are o nouă statuie impunătoare a lui Iisus Hristos, care rivalizează în înălţime cu celebra statuie "Hristos Protectorul" din Rio de Janeiro.
  • Cristo Protector de Encantado este în lucru din 2019.
  • Fotografii recente cu drona arată că aceasta pare mai mult sau mai puţin finalizată.
2147 afișări
Imaginea articolului Brazilia are o nouă statuie impunătoare cu Iisus. Oraşul în care a fost construită

Sursa foto: Twitter

Realizată din oţel şi beton, statuia are o înălţime de 43 de metri, cu 4,9 metri mai înaltă decât structura din Rio, potrivit Asociaţiei Prietenii lui Hristos (AACristo), organizaţia locală responsabilă de construirea statuii.

Structura a fost proiectată de sculptorul Genésio Gomes Moura şi de fiul său, Markus Moura. Aceasta va fi a treia cea mai înaltă statuie a lui Iisus din lume, după un monument de 249 de metri, aflat în prezent în construcţie în Mexic, şi o figură de 172 de metri în Polonia, potrivit CNN.
 
Într-o declaraţie de pe site-ul oficial al Cristo Protetor de Encantado, AACristo spune că statuia a fost finalizată la sfârşitul lunii aprilie, dar că un complex turistic din jur este încă în lucru şi nu va fi terminat până la începutul anului 2023.
 
De asemenea, urmează să fie instalat un lift în interiorul statuii, potrivit presei din Brazilia. Odată finalizat, liftul îi va duce pe vizitatori la un punct de belvedere aflat la înălţimea inimii lui Hristos, răsplătindu-i cu privelişti spectaculoase. „Va fi o deschidere de sticlă de unde oamenii vor putea filma şi fotografia valea", a explicat supervizorul principal al proiectului, Artur Lopes de Souza, pe site-ul AACristo.

Se aşteaptă ca proiectul să coste în total aproximativ 353.000 de dolari. AACristo solicită donaţii pentru a finaliza proiectul.

Deocamdată, vizitatorii pot merge să admire statuia înaltă de aproape, vizitele sunt permise sâmbăta şi duminica, potrivit site-ului Cristo Protetor de Encantado
 
Se speră ca noua statuie să stimuleze turismul în oraşul Encantado şi în zona înconjurătoare, care se află aproape de graniţele Braziliei cu Uruguay şi Argentina.
 
Statuia lui Hristos Răscumpărătorul domină oraşul Rio de Janeiro de aproape 90 de ani şi rămâne una dintre cele mai faimoase atracţii turistice din Brazilia.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici