Bricul ”Mircea” l-a făcut pe Bogdan Atasiei să viseze la cariera de marinar

  • Crescut pe malul mării la Constanţa, Bogdan Atasiei consideră uniforma marină cea mai galantă dintre toate
  • Fregata ”Regina Maria” este nava la bordul căreia a participat la operaţiuni militare în cadrul UE şi NATO
  • În 2017-2018, în cadrul operaţiunii UE ”Sofia”, unde a ajutat la salvarea a mii de migranţi din largul mării Mediterane
  • De o lună este la Bucureşti, însă Bogdan Atasiei recunoaşte că marinarului îi stă bine pe mare şi aşteaptă să revină pe fregata ”Regina Maria”
471 afișări

Locotenentul Bogdan Atasiei nu s-a născut pe malul mării, dar cariera de militar în forţele terestre a tatălui său l-au adus la Constanţa.

Şi dacă uniforma tatălui l-a ademenit mereu să aleagă cariera militară, atunci bricul Mircea l-a făcut să viseze la marină. Tatăl este cel care l-a susţinut, iar în 2007, Bogdan Atasiei era la Academia Navală din Constanţa. Aşa a ajuns pentru prima dată pe o navă militară, iar apoi a petrecut luni în şir pe bricul ”Mircea”, nava pe care o admira în copilărie de pe faleză. Acolo a înţeles şi ce înseamnă vorba marinărească ”O mână pentru tine şi una pentru navă”. Bogdan recunoaşte că nu e uşor să fii marinar, pentru că viaţa la bordul navelor nu este cea mai uşoară, dar satisfacţiile sunt pe măsură. În 2017-1018, Bogdan Atasiei a participar la operaţiunea Uniunii Europene ”Sofia”, unde alături de alţi marinari militari a ajutat la salvarea a peste 20.000 de migranţi în largul mării Mediterane.

 

  • „Mie îmi place să stau pe mare. De asta am şi ales să fiu îmbarcat la bordul navelor. Am trăit cu bricul Mircea aproape, pentru că îl vedeam aproape în fiecare zi şi ieşea pe mare şi atunci am zis ”E frumos să fii acolo şi trebuie neapărat să ajung”. Începând cu anul doi am avut norocul şi privilegiul să merg într-un marş cu bricul Mircea. Şi atunci am conştientizat ce înseamnă lucrul la bordul navei, chiar dacă pare civilă, este o navă militară, şi atunci rigorile sunt la fel. Este o uniformă specială, cu atât mai mult cu cât, inclusiv regii României le-au purtat. Inclusiv regele Mihai purta cu mândreţe uniforma de marină şi atunci am zis că trebuie neapărat să o port şi eu”, spune Lt. Cdr. Bogdan Vasile Atasiei, Forţele Navale Române 

 

  • „În 2017 am participat la operaţia UE ”Sofia” din bazinul Mării Mediterane. Aceste şase luni, cât am stat acolo la bord am conştientizat faptul că suntem pregătiţi şi suntem la standardele NATO. Marina nu înseamnă un om, e ca o familie”, a mai spus marinarul. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici