Broaşte ţestoase de apă, observate pe canalul Litcov din Delta Dunării FOTO

  • Mai multe broaşte ţestoase de apă au fost observate pe canalul Litcov din Delta Dunării.
  • Principala ameninţare pentru broscuţe este degradarea habitatelor.
  • Broasca ţestoasă este un foarte bun indicator ecologic pentru calitatea apelor, spun specialiştii.
2818 afișări
Imaginea articolului Broaşte ţestoase de apă, observate pe canalul Litcov din Delta Dunării FOTO

Broaşte ţestoase de apă observate pe canalul Litcov din Delta Dunării

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţă că broasca ţestoasă de apă este o specie ce trăieşte în apele stătătoare şi în cele care au un curs lent din interiorul Deltei.

Aceasta se hrăneşte cu diverse specii de insecte acvatice, scoici, viermi, raci, mormoloci şi, mai rar, cu peştişori. Carapacea este bombată, de culoare neagră, uneori cu pete galbene, iar partea de dedesubt, plastronul, este negru-cafeniu.

„Principala ameninţare la adresa acestei specii o constituie degradarea habitatelor. Este un foarte bun indicator ecologic pentru calitatea apelor, fiind un animal deosebit de sensibil la poluare”, au spus reprezentanţii adminsitraţiei.

Potrivit acestora, păstrarea nealterată a habitatelor şi informarea publicului larg despre importanţa ecologică a acestei specii reprezintă acţiunile principale în protecţia broaştei ţestoase de apă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici