Browserele Chrome, Edge şi Safari au fost compromise de hackeri chinezi la o competiţie

Hackeri etici de elită din China au compromis trei dintre cele mai cunsocute browsere de internet din lume - Chrome, Edge şi Safari -, transmite publicaţia ZDNet.

1891 afișări
Imaginea articolului Browserele Chrome, Edge şi Safari au fost compromise de hackeri chinezi la o competiţie

Browserele Chrome, Edge şi Safari au fost compromise de hackeri chinezi la o competiţie

Cei mai buni hackeri etici din China s-au strâns în acest weekend în oraşul Chengdu pentru a participa la evenimentul Tianfu Cup, în care se caută vulnerabilităţi în programe, aplicaţii şi dispozitive hardware. Concursul este cel mai important de acest gen din China.

Regulile de la Tianfu Cup sunt similare cu cele de la Pwn2Own, cea mai mare competiţie de hacking din lume. Participanţii caută vulnerabilităţi în programe, aplicaţii populare şi dispozitive, care le permit să preia controlul asupra acestora. Câştigătorii primesc premii consistente şi au parte de faimă.

În prima zi, pe 16 noiembrie, au fost compromise mai multe programe populare, printre care: browserele Google Chrome, Apple Safari, Microsoft Edge, suita de productivitate Office 365 şi programul Adobe PDF Reader. A fost compromis şi un dispozitiv hardware, routerul D-Link DIR-878.

În primăvara anului 2018, guvernul chinez le-a interzis hackerilor etici din China să mai participe la competiţii din străinătate. Câteva luni mai târziu a fost anunţată competiţia Tianfu Cup, aflată acum la a doua ediţie.

Taguri:
browsere,
chrome,
hackeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici