Bryan Singer, regizorul francizei "X-Men", acuzat de agresarea sexuală a unui adolescent

Bryan Singer, regizorul francizei "X-Men", a fost acuzat de violarea, abuzarea fizică şi drogarea unui adolescent, în vârstă de 17 ani, potrivit unei plângeri penale depuse miercuri împotriva cineastului la Curtea federală din Hawaii.

186 afișări
Imaginea articolului Bryan Singer, regizorul francizei "X-Men", acuzat de agresarea sexuală a unui adolescent

Bryan Singer (Imagine: Hepta)

Regizor, producător şi scenarist a peste 15 producţii, inclusiv franciza "X-Men", Bryan Singer, în vârstă de 48 de ani, este acuzat că l-ar fi agresat sexual în anul 1999 pe un tânăr în vârstă de 17 ani, informează contactmusic.com.

Conform plângerii penale, faptele de agresiune ar fi avut loc în mai multe rânduri, în câteva reşedinţe din Los Angeles şi Kailua, Hawaii, şi au inclus viol, administrare forţată a drogurilor şi alte constrângeri fizice.

În documentele depuse în instanţă, obţinute de site-ul The Wrap, se spune că victima este Michael Egan, un locuitor din Nevada, care a crescut în Vestul mijlociu al Statelor Unite şi, în cele din urmă, s-a mutat cu familia la Los Angeles pentru a deveni actor.

Michael Egan, care are în prezent 32 de ani, susţine că Singer şi alte persoane din industria filmului l-au ameninţat că îi vor distruge aspiraţiile de a se lansa în lumea filmului dacă nu le va face pe plac.

Documentele depuse în instanţă conţin descrieri detaliate ale modului în care, în anul 1999, Bryan Singer i-a oferit lui Egan droguri şi alcool, apoi l-a luat cu avionul spre Hawaii pentru a-l abuza sexual.

Michael Egan susţine, de asemenea, că acest lucru s-a întâmplat în mai multe rânduri şi că nu a fost singurul adolescent care a fost abuzat sexual de cineast.

Plângerea penală solicită iniţierea unui proces şi o sumă necunoscută de bani, drept compensaţii pentru traume emoţionale, agresare sexuală şi fizică şi invadarea vieţii private.

Victima a depus plângerea cu puţin timp înainte de lansarea celui mai recent film din franciza "X-Men", "X-Men: Days Of Future Past/ X-Men: Viitorul este trecut". În România, acest film va avea premiera pe 23 mai.

De cealaltă parte, avocatul lui Bryan Singer, Marty Singer, a catalogat acuzaţiile aduse cineastului drept "absurde şi defăimătoare", potrivit hollywoodreporter.com.

Considerat unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, în "X-Men: Days Of Future Past/ X-Men: Viitorul este trecut" joacă actorii Jennifer Lawrence, Ian McKellen, Michael Fassbender, Nicholas Hoult şi Hugh Jackman.

Bryan Singer este un regizor şi producător american de film, care şi-a câştigat celebritatea odată cu lansarea lungmetrajului "Suspecţi de serviciu", în 1995. El se bucură de o mare popularitate în rândurile fanilor de producţii SF şi benzi animate, graţie primelor două filme din seria "X-Men" şi a peliculei "Superman Revine".

Franciza "X-Men" a avut până în prezent încasări de 2,30 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici