Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu 3.939 de Moşi Crăciun (Galerie foto)

Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu 3.939 de Moşi Crăciun care s-au adunat şi au împărţit cadouri, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primind din partea reprezentantei Guinness World Record certificatul noului record mondial.

503 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu 3.939 de Moşi Crăciun (Galerie foto)

Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu 3.939 de Moşi Crăciun (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanta Guinness World Record a omologat noul record la categoria "cei mai mulţi Moşi Crăciun care împart cadouri" şi i-a felicitat pe bucureşteni, care au reuşit să doboare vechiul record de 3.618 Moşi Crăciun, realizat la Taipei.

Primarul general Sorin Oprescu a mulţumit sponsorilor şi celor prezenţi, duminică, în centrul Capitalei, cu ajutorul cărora a fost depăşit recordul mondial, precum şi reprezentatei Guinness World Record, care "a avut răbdarea să numere atâţia Moşi Crăciun".y

"Bucureşteni, o chestiune am rezolvat-o: suntem în Cartea Recordurilor. Semnificaţia este una clară: nu numai în această perioadă a sărbătorilor, verbul a dărui din suflet să devină o conduită pentru toţi bucureştenii, pentru toţi românii", le-a spus Sorin Oprescu, în Piaţa Unirii, celor care au participat la eveniment.

În încheiere, primarul Capitalei a urat "Sărbători fericite" şi "La mulţi ani" tuturor românilor.

Cei aproximativ 4.000 de Moşi Crăciun au plecat în marş, duminică, în jurul orei 13.00, din Piaţa Constituţiei spre Piaţa Unirii. Moşii Crăciun au primit câte o cutie roşie cu cadouri, pe care le-au împărţit trecătorilor pe traseul marşului spre Piaţa Unirii.

Condiţiile impuse de Guinness World Record au fost ca la adunare să participe peste 3.000 de Moşi Crăciun, care să împartă daruri ambalate în cutii roşii.

În 27 şi 28 decembrie, bucureştenii vor încerca să doboare alte două recorduri mondiale, la cel mai lung cârnat din lume şi cel mai lung tort din lume. Recordul mondial la cel mai lung cârnat din lume este înregistrat în Serbia, acesta având o lungime de 2.020 de metri, în timp ce recordul pentru cel mai lung tort din lume este omologat la Sidney, acesta având o lungime de 120 de metri, în Bucureşti urmând să fie preparat un tort de 140 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici