„Ca şi cum ar vrea să sară din mormânt”: Arheologii au descoperit o căruţă spectaculoasă din Epoca Fierului

O echipă de arheologi a făcut o descoperire „spectaculoasă” în Pocklington, Marea Britanie.

21633 afișări
Imaginea articolului „Ca şi cum ar vrea să sară din mormânt”: Arheologii au descoperit o căruţă spectaculoasă din Epoca Fierului

Ca şi cum ar vrea să sară din mormânt: Arheologii au descoperit o căruţă spectaculoasă din Epoca Fierului

Arheologii au descoperit o căruţă din Epoca Fierului care avea în ea un om, iar caii înhămaţi. „Este un rit de înmormântare cum nu s-a mai văzut înainte”, a declarat Paula Ware , de la MAP Archaeological Practice, pentru Yorkshire Post. E ca şi cum cei doi cai ar vrea să sară din mormânt, a adăugat ea.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, cei doi cai au fost înmormântaţi stând drepţi, cu picioarele din spate îndoite şi captele ridicate, posibil chiar ieşind din mormânt. Ware nu exclude posibilitatea ca animelele să fi fost îngropate de vii. 

Bărbatul din căruţă avea în jur de 40 de ani atunci când a murit. Capul lui era înconjurat de oasele a şase purceluşi, cu care a fost îngropat. De asemenea, în căruţă arheologii au mai găsit un scut şi un fel de broşă, care a ţinut prinsă, probabil, un fel de capă.

Corpul altui bărbat a fost găsit îngropat în apropiere. Acesta avea pieptul străpuns de nouă suliţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici