Cadoul ideal de Sf. Valentin: O „zână rară” de aproape 10 kilograme | FOTO

O casă de licitaţie din Marea Britanie oferă un obiect mai puţin obişnuit. De Sf. Valentin. Un meteorit de aproape 10 kilograme, în formă de inimă, va fi scos la licitaţie, transmite CNN.

272 afișări
Imaginea articolului Cadoul ideal de Sf. Valentin: O „zână rară” de aproape 10 kilograme | FOTO

| FOTO

Casa de licitaţie Christie’s afirmă că meteoritul, numit „Inima din Spaţiu”, făcea parte dintr-o masă de fier care s-a rupt din centura unui asteroid în urmă cu 320 de milioane de ani. Se presupune că meteoritul a ajuns pe Pământ pe 12 februarie 1947.

Meteoritul, cu o lungime de 22 de centimetri, a căzut pe Terra în munţii Sikhote-Alin din Siberia. Acesta, împreună cu alţi meteoriţi desprinşi dintr-un alt corp spaţial mai mare, a provocat boom-uri sonice care au reverberat pe o distanţă de peste 300 de kilometri.

„Undele de şoc de pe urma exploziei au spart geamuri, dezrădăcinat copaci şi au dărâmat hornurile caselor din zonă”, afirmă reprezentanţii Christie’s. 

Casa de licitaţie adaugă că obiectul este „unul dintre cei mai fini meteoriţi aflaţi sub proprietate privată”.

Sarah Crowther, de la Facultatea de Ştiinţe Ecologice a Universităţii din Manchester, a declarat pentru CNN că meteoritul este rar şi este cunoscut sub numele de „zână rară” sau IIAB.

Christie's speră că meteoritul se va vinde la suma de aproape 500.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici