Câinele este cel mai bun prieten al omului de peste 30.000 de ani

Câinele este cel mai bun prieten al omului de peste 30.000 de ani, au concluzionat cercetătorii după descoperirea a două cranii canine vechi de 33.000 de ani în Siberia, respectiv Belgia, care arată că animalul era de pe atunci domesticit.

1635 afișări
Imaginea articolului Câinele este cel mai bun prieten al omului de peste 30.000 de ani

Câinele este cel mai bun prieten al omului de peste 30.000 de ani (Imagine: Shutterstock)

Cercetătorii de la Universitatea Arizona au observat că aceste cranii prezentau boturi mai scurte şi fălci mai late, semn că animalele erau domesticite. Botul lung şi fălcile subţiri sunt caracteristici care le ajută pe animalele sălbatice, precum lupii, să vâneze, potrivit dailymail.co.uk.

Descoperirea sugerează că strămoşii noştri aveau câini pentru protecţie şi companie, aşa cum au contemporanii.

Cercetătorii mai cred că primele animale domesticite au fost câinii, cu mult înaintea animalelor crescute pentru carne, piele şi alte produse.

Rezultatele cercetării au fost publicate în jurnalul Plos One.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici