Canadienii se luptă cu pandemia cu ajutorul telefonului

  • Canada a anunţat oficial lansarea unei aplicaţii pentru telefonul mobil care să oprească răspândirea coronavirusului.
  • Aplicaţia poate detecta cu cine a intrat în contact o persoană testată pozitiv.
  • Prim Ministrul, Justin Trudeau, i-a asigurat pe canadieni că aplicaţia nu colectează datele personale ale utilizatorului.
208 afișări
Imaginea articolului Canadienii se luptă cu pandemia cu ajutorul telefonului

Profimedia

Tehnologia bate pandemia. În Canada a fost lansată o aplicaţie care promite să stopeze răspândirea virusului. Cetăţenii sunt încurajaţi să o descarce chiar de către Justin Trudeau.

"Aplicaţia îţi va spune dacă ai fost în contact cu altcineva care are aplicaţia şi care a fost testat pozitiv cu Covid-19. Aplicaţia nu este obligatorie. Poate fi descărcată şi folosită în mod voluntar. Şi nu colectează numele tău, adresa, locaţia sau alte date personale. Cu cât o folosesc mai mulţi oameni, cu atât putem urmări şi stopa răspândirea virusului," a spus premierul Canadei, Justin Trudeau. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici