Când are loc concertul Al Di Meola la Bucureşti

Al Di Meola, unul dintre cei mai cunoscuţi chitarişti de jazz din lume, va susţine un concert la Bucureşti, la Sala Palatului, pe 27 noiembrie, într-un eveniment dedicat promovării noului său material discografic, "Opus", lansat în luna februarie, potrivit organizatorilor.

199 afișări
Imaginea articolului Când are loc concertul Al Di Meola la Bucureşti

Când are loc concertul Al Di Meola la Bucureşti

"Acest album marchează o nouă eră în viaţa mea. Pentru prima dată, am compus muzica fiind complet fericit. Am o relaţie minunată cu soţia mea, am o fetiţă şi o familie frumoasă, care mă inspiră în fiecare zi. Cred că se simte asta în muzică", a declarat chitaristul.

Biletele pentru acest concert, organizat de German Quality Entertainment, se găsesc pe startickets.ro, la preţuri cuprinse între 99 de lei şi 299 de lei.

Cu o carieră impresionantă, de aproape un sfert de secol, Al Di Meola nu este cunoscut doar pentru stilul de fusion-jazz experimental al cărui promotor este, ci şi pentru colaborările de excepţie pe care le-a avut cu cele mai reprezentative figuri ale muzicii contemporane, printre care se numără Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder şi Jean Luc Ponty. Absolvent al prestigiosului Berklee College of Music (Boston), o adevărată "pepinieră" de genii jazz, Al Di Meola este pionierul unui nou stil de jazz instrumental contemporan, alcătuit din elemente ce pendulează între muzică specifică unui anumit popor (world music) şi jazz, acest mix inovativ fiind însoţit cu ritmuri latino şi fusion.

Chitaristul s-a remarcat încă de la începutul carierei prin albumele "Land of the Midnight Sun" (1976), "Elegant Gypsy" (1977) şi "Casino" (1978), devenind rapid unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai acestui stil. În anul 1974, Al Di Meola a debutat alături de trupa lui Chick Corea - "Return to Forever", colaborând cu aceasta până în 1976, când schimbările radicale din componenţa formaţiei l-au determinat să se îndrepte către o carieră solo. Astfel, chitaristul şi-a continuat cariera explorând o diversitate de stiluri, în anul 1980 remarcându-se încă o dată printr-o colaborare de excepţie cu Paco De Lucia şi John McLaughlin sub numele "Super Guitar Trio". La începutul anului 1996, Al Di Meola formează un nou trio, împreună cu Jean-Luc Ponty şi Stanley Clarke, intitulat The Rite Of Strings, această colaborare fiind urmată de actualul proiect "Al Di Meola New World Sinfonia", din care fac parte celebri muzicieni din Argentina, Cuba şi Israel.

Talentul şi contribuţia la dezvoltarea muzicii şi culturii internaţionale i-au adus chitaristului unele dintre cele mai prestigioase distincţii acordate de Guitar Player Magazine, Al Di Meola clasându-se de patru ori pe primul loc în topul celor mai buni chitarişti de jazz ai tuturor timpurilor, o performanţă de neegalat în rândul artiştilor acestui gen. Istoricul în artă a chitarei Robert Lynch a fost cel care a surprins cel mai bine valoarea şi talentul muzical ale lui Di Meola, declarând că acesta "este singurul artist ce a reuşit să depăşească limitele chitarei şi să facă mai mult pentru a avansa instrumentul în sensul pur, cu o stăpânire totală a diferitelor stiluri şi o îndemânare pur şi simplu uluitoare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici