Cântăreaţa Cardi B aduce puterea la feminin la gala Grammy 2019, programată duminică

Rapperii Kendrick Lamar şi Drake conduc în topul nominalizărilor la ediţia de anul acesta a premiilor Grammy, dar ceremonia de duminică seară pare a fi dominată de femeile din industria muzicală americană, în frunte cu artista hip-hop Cardi B, potrivit Reuters.

990 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Cardi B aduce puterea la feminin la gala Grammy 2019, programată duminică

FOCUS: Cardi B aduce puterea la feminin la gala Grammy 2019, programată duminică

Cardi B, ale cărei muzică şi viaţă personală au dominat cultura pop americană în ultimii doi ani, este una dintre vedetele feminine care îşi vor pune amprenta pe gala industriei muzicale din SUA. Cardi B a primit cinci nominalizări la premiile Grammy 2019, inclusiv pentru cel mai bun album şi cea mai bună înregistrare.

Starul R&B Alicia Keys a fost aleasă gazda evenimentului, în timp ce Miley Cyrus, Janelle Monae, Camila Cabello şi Kacey Musgraves se numără printre artiştii care vor susţine recitaluri.

De asemenea, legenda Motown Diana Ross va veni pe scenă pentru a marca cea de-a 75-a sa aniversare (26 martie) şi există posibilitatea ca Lady Gaga să interpreteze pe scenă piesa "Shallow", de pe coloana sonoră a filmului în care joacă "A Star is Born", nominalizată la premiile Oscar 2019.

Cardi B, în vârstă de 26 de ani, originară din New York, este una dintre puţinele artiste rap din lume şi a atras atenţia cu mesajul său privind puterea la feminin, cu relaţia tumultuoasă cu rapper-ul Offset, dar şi cu o serie de piese şi colaborări muzicale precum "I Like It", "Girls Like You" şi 'Taki Taki".

Numărul mare de vedete feminine de la ediţia de anul acesta a galei este în contradicţie cu ceremonia de anul trecut, când Recording Academy, organizatoarea evenimentului, a fost chiar acuzată de discriminare.

Muzicienii Kendrick Lamar, Drake şi Brandi Carlile şi producătorul Boi-1da conduc, cu câte şapte selecţii, în topul nominalizărilor la ediţia de anul acesta a premiilor Grammy.

Drake, Carlile şi Lamar au fost nominalizaţi în principalele trei categorii ale premiilor Grammy - "cel mai bun album", "cel mai bun cântec" şi "cea mai bună înregistrare" -, cu cele mai recente materiale discografice ale lor, "Scorpion", "By the Way, I Forgive You", respectiv coloana sonoră a lungmetrajului "Black Panther".

În afară de cele trei nominalizări pentru munca sa alături de Drake, Matthew Samuels, cunoscut ca Boi-1da, concurează pentru premiul Grammy acordat celui mai bun cântec rap, cu două compoziţii ale sale interpretate de Eminem şi Jay Rock. Totodată, a primit o nominalizare la premiul Grammy pentru cel mai bun producător non-clasic al anului.

Anul acesta, Recording Academy, organizatoarea galei Grammy, a extins numărul nominalizărilor în categoriile principale, la opt.

Astfel, la premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului au mai fost nominalizaţi Cardi B, cu "Invasion of Privacy", H.E.R., cu "H.E.R.", Post Malone, cu "Beerbongs & Bentleys", Janelle Monae, cu "Dirty Computer", şi Kacey Musgraves, cu "Golden Hour".

Totodată, la categoria "cel mai bun debut", au fost nominalizaţi H.E.R., Chloe x Halle, Luke Combs, Greta Van Fleet, Dua Lipa, Margo Price, Bebe Rexha şi Jorja Smith.

La categoria "cea mai bună înregistrare" au fost nominalizate "I Like It" - Cardi B, Bad Bunny & J Balvin, "The Joke" - Brandi Carlile, "This Is America" - Childish Gambino, "God’s Plan" - Drake, "Shallow" - Lady Gaga & Bradley Cooper, "All The Stars" - Kendrick Lamar & SZA, "Rockstar" - Post Malone Featuring 21 Savage, "The Middle" - Zedd, Maren Morris & Grey.

Lista completă a nominalizărilor se găseşte pe https://www.grammy.com/grammys/news/2019-grammy-awards-complete-nominations-list.

Cea de-a 61-a ediţie a galei premiilor Grammy va avea loc la Staples Center din Los Angeles duminică seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici