Cântăreaţa de flamenco Concha Buika va deschide Festivalul "Viaţa e frumoasă! " din Bucureşti

Cântăreaţa de flamenco Concha Buika, aflată pentru prima dată în România, va deschide cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical "Viaţa e frumoasă!", organizat de Teatrul de Operetă şi Musical "Ion Dacian", în perioada 7 - 17 noiembrie, în Bucureşti.

326 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de flamenco Concha Buika va deschide Festivalul "Viaţa e frumoasă! " din Bucureşti

Concha Buika (Imagine: AFP/ Mediafax foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Opera Naţională Bucureşti va găzdui pe parcursul festivalului numeroase spectacole de operetă şi musical, concerte, spectacole de dans clasic şi contemporan, evenimente conexe, precum lansări de carte, expoziţii.

Astfel, pe 7 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de flamenco o pot asculta în deschiderea festivalului, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, pe cântăreaţa Concha Buika, cunoscută pentru timbrul vocal unic, care combină ritmurile flamenco tradiţionale cu jazz, blues şi soul. Deţinătoare a două premii Latin Grammy, Concha Buika vine pentru prima oară în Romania, cu ocazia Festivalului "Viaţa e frumoasă!".

Printre invitaţii străini ai acestei ediţii care concertează la operă se mai numără soprana de origine elenă Sonia Theodoridou.

Concertele susţinute de invitaţii români ai festivalului pe scena operei sunt dedicate, anul acesta, unor genuri deosebit de îndrăgite - operetă şi musical, spectatorii având ocazia de a întâlni nume de referinţă ale muzicii de gen din România. Printre invitaţi se numără soprana Mioara Manea-Arvunescu, a cărei activitate solistică este celebrată într-un concert aniversar, soprana Alexandra Coman, care îl are ca invitat pe tenorul spaniol Enrique Ferrer, şi tenorul Alfredo Pascu, căruia i se vor alătura artiste din Rusia şi Ungaria.

De asemenea, publicul va putea urmări pe scena Operei spectacole precum "Carmen", coreo-dramă a Teatrului Muzical şi Dramatic de Stat din Georgia, "Contele de Luxemburg", operetă clasică a Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg (Rusia), baletul "Baiadera" al Operei Naţionale Bucureşti şi "Nuntă însângerată", adaptată de Teatrul Muzical de Stat din Klaipeda, Lituania. Programul include şi o serie de producţii recente şi inedite, printre care spectacolul "Mozart Steps", care a deschis stagiunea curentă a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, şi spectacolul "O poveste japoneză", o premieră la nivel naţional, aceasta fiind prima montare în România a unui text conceput special pentru a fi jucat în cultura originară, cea niponă, în stilul kabuki.

Totodată, invitaţi pentru a treia oară în cadrul Festivalului "Viaţa e frumoasă!", Thomas Richards şi Mario Biagini propun publicului două reprezentaţii ale spectacolului "The Living Room", găzduite în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti, precum şi alte evenimente care vor avea loc în diferite spaţii din Bucureşti.

Nu în ultimul rând, opera va mai găzdui în cadrul festivalului expoziţii şi lansări de carte.

Programul detaliat al evenimentelor din festival este disponibil pe site-ul www.opereta.ro.

Biletele pentru evenimentele susţinute la Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Metropolis, Teatrul Nottara şi Biblioteca Naţională a României sunt disponibile în reţeaua Eventim şi la magazinele partenere (Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas, birourile proprii Eventim), la casa de bilete a Operei Naţionale Bucureşti, a Teatrului Metropolis şi a Teatrului Nottara.

Biletele pentru evenimentele susţinute la Grand Cinema Digiplex (Băneasa Shopping City) şi Godot Cafe-Teatru sunt disponibile doar în aceste locuri.

Accesul la evenimentele desfăşurate la Centrul Cultural "Ion Manu" Otopeni şi UNATC "I.L. Caragiale" este gratuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici