Cântăreaţa Joan Jett, acuzată că ar fi luat parte la un viol în anii '70

Jackie Fuchs, fostă membră a formaţiei Runaways, a declarat că a fost violată în 1976 de managerul de atunci al formaţiei, Kim Fowley, în timp ce alte persoane priveau, printre care şi Joan Jett, colega ei de trupă, informează nme.com.

569 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa Joan Jett, acuzată că ar fi luat parte la un viol în anii '70

Cântăreaţa Joan Jett, acuzată că ar fi luat parte la un viol în anii '70 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fuchs, care a activat în toate proiectele muzicale sub numele de Jackie Fox, a vorbit, joi, despre experienţa traumatizantă cu Fowley, care a decedat în luna ianuarie a acestui an, explicând că a fost atacată, pe când avea 16 ani, de manager, în timpul unei petreceri de anul nou care a avut loc în Orange County, California.

Fowley ar fi dus întreaga formaţie la un hotel, după încheierea evenimentului, iar Fuchs susţine că acesta i-a dat sedative, fapt care ar putea fi confirmat de martorii de atunci, şi l-a auzit pe manager întrebând unii dintre membrii echipei de la petrecere dacă ar vrea să întreţină relaţii sexuale cu ea.

"Am deschis ochii şi l-am văzut pe Fowley cum mă violează, iar acolo erau oameni care mă priveau", îşi aminteşte Fuchs, adăugând că printre aceia se afla şi colega sa Joan Jett.

De cealaltă parte, Joan Jett neagă aceste afirmaţii, iar, într-o declaraţie obţinută de publicaţia Billboard, aceasta spune: "Oricine mă cunoaşte cu adevărat înţelege că, dacă aş fi ştiut că o prietenă sau colegă de trupă ar fi fost violată, nu aş fi stat cu braţele încrucişate în timp ce se întâmpla asta. Nu am aflat de acest incident".

"Este evident că povestea lui Jackie este foarte supărătoare şi, deşi nu am mai vorbit cu ea de ani buni, îi doresc să îşi găsească liniştea şi vindecarea", a încheiat Jett.

Fuchs a explicat că şi-a făcut curaj să povestească despre acest lucru după 40 de ani, fiind impulsionată de cazurile asemănătoare din industrie care au fost dezvăluite recent, printre care procesul pe care Ke$ha i l-a intentat producătorului său, Dr Luke, şi acuzaţiile de acelaşi tip aduse de mai multe femei actorului Bill Cosby.

Producător şi muzician, Kim Fowley şi-a început cariera în anii '60 şi a lucrat cu numeroase nume importante ale muzicii, precum Gene Vincent, Kiss, Alice Cooper, Leon Russell şi Jonathan Richman and the Modern Lovers.

În vârstă de 56 de ani, Joan Jett a cunoscut succesul cu trupa Joan Jett & The Blackhearts, precedată de Runaways, celebră pentru hitul "Cherry Bomb". Printre hiturile marca Blackhearts se numără "I Love Rock 'n' Roll", "Crimson and Clover", "I Hate Myself for Loving You", "Do You Wanna Touch Me", "Light of Day", "Love Is All Around" şi "Bad Reputation". Considerată un simbol al feminismului, Joan Jett a fost, anul acesta, inclusă alături de The Blackhearts în Rock and Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici