"Căpitanul America: Războinicul iernii", cu Sebastian Stan, se menţine lider în box office-ul din SUA. Ce file urmează în top - VIDEO

Thrillerul SF "Căpitanul America: Războinicul iernii", de Joss Whedon, Anthony Russo şi Joe Russo, cu actorul Sebastian Stan, se menţine pe primul loc în box office-ul nord-american pentru a doua săptămână consecutiv, cu încasări de 41,3 milioane de dolari, potrivit boxofficemojo.com.

327 afișări
Imaginea articolului "Căpitanul America: Războinicul iernii", cu Sebastian Stan, se menţine lider în box office-ul din SUA. Ce file urmează în top - VIDEO

"Căpitanul America: Războinicul iernii", cu Sebastian Stan, se menţine lider în box office-ul din SUA. Ce file urmează în top

După evenimentele din cel mai recent film al francizei "Răzbunătorii" (2012), Steve Rogers (Chris Evans) trăieşte în Washington, încercând să-şi afle locul în lumea modernă, după ce a petrecut câteva decenii îngheţat în zăpezile Arcticii. Dar, după ce un angajat S.H.I.E.L.D. este atacat, Steve se trezeşte implicat într-un mister ce ar putea pune în pericol întreaga lume. Alături de Văduva Neagră (Scarlett Johansson), eroul încearcă să afle adevărul până nu este prea târziu, ceea ce îl va arunca în luptă împotriva unui adversar redutabil şi în acelaşi timp familiar, Războinicul iernii, interpretat de actorul de origine română Sebastian Stan.

Filmul de animaţie "Rio 2", de Carlos Saldanha, debutează pe locul al doilea în clasament, cu încasări de 39 de milioane de dolari. Blu (cu vocea lui Jesse Eisenberg), Jewel (cu vocea lui Anne Hathaway) şi cei trei pui ai lor trăiesc, domesticiţi, viaţa perfectă în oraşul magic Rio de Janeiro. Jewel decide, însă, că este timpul ca puii să înveţe să trăiască în sălbăticie, ca orice pasăre liberă, şi astfel propune familiei să se aventureze cu toţii în pădurea Amazonului. În vreme ce Blu se străduieşte să se integreze între noii vecini, începe să se teamă că i-ar putea pierde pe Jewel şi pe pui, înţelegând că aceştia ar putea prefera sălbăticia.

Filmul horror "Oculus", de Mike Flanagan, intră în box office nord-american direct pe locul al treilea, cu încasări de 12 milioane de dolari de vineri până duminică. O femeie încearcă să-şi scape fratele de la închisoare şi să-i dovedească nevinovăţia. El a fost acuzat şi condamnat pentru crimă, dar sora lui vrea să demonstreze că acea moarte a fost cauzată de un fenomen supranatural.

Pe locul al patrulea debutează filmul "Draft Day", de Ivan Reitman, cu încasări de 9,7 milioane de dolari. Cu Kevin Costner şi Jennifer Garner în rolurile principale, filmul spune povestea managerului echipei Cleveland Browns, care luptă să aibă jucători aleşi pe sprânceană în echipa sa.

Pe locul al cincilea se situează filmul SF "Divergent", în regia lui Neil Burger şi cu Shailene Woodley şi Kate Winslet în rolurile principale, care a avut încasări de 7,5 milioane de dolari de vineri până duminică. Bazat pe bestsellerul omonim, semnat de Veronica Roth, filmul "Divergent" aduce pe marile ecrane lupta unei adolescente pentru a-şi descoperi adevărata identitate, în ciuda legilor foarte stricte după care se ghidează lumea în care trăieşte. Într-un viitor nu foarte îndepărtat, societatea este împărţită în categorii clar delimitate în funcţie de personalitatea dominantă a fiecărui individ. Deşi pare o fată obişnuită, Tris Prior află că nu îi poate fi atribuită doar o singură calitate, ca urmare, nu va putea aparţine niciodată vreunui grup. Războiul începe atunci când Tris deconspiră faptul că se urmăreşte distrugerea tuturor "divergenţilor" şi trebuie să înţeleagă de ce sunt periculoşi înainte de a fi prea târziu.

Locul al şaselea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul "Noe/ Noah", cu Russell Crowe, regizat de Darren Aronofsky, cu încasări de 7,4 milioane de dolari. Lungmetrajul este inspirat de povestea biblică a Arcei lui Noe şi spune povestea unui bărbat - Noe - care primeşte misiunea de a salva lumea de un potop nimicitor. În abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta. Filmul îi are în distribuţie pe actorii Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Emma Watson, Logan Lerman şi Douglas Booth. Recent, filmul "Noe/ Noah" a fost interzis în mai multe ţări arabe din Orientul Mijlociu, precum Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite, autorităţile locale considerând că lungmetrajul contravine legii islamice, întrucât prezintă pe marele ecran portretul unui profet.

Pe locul al şaptelea se situează filmul "God's Not Dead", cu încasări de 5,4 milioane de dolari. În regia lui Harold Cronk, filmul spune povestea lui Josh Wheaton, un student în anul întâi, care se înscrie la cursul de filosofie, unde predă temutul profesor Radisson. Tiranicul profesor le cere studenţilor să semneze o declaraţie în care să spună că "Dumnezeu a murit", pentru a trece examenele. Josh refuză să semneze, dar, pentru a îndeplini cerinţele academice, trebuie să absolve acest curs, iar profesorul îl provoacă la o dezbatere pentru a-şi apăra convingerile. Dacă nu va câştiga, îşi va periclita credinţa, relaţiile cu ceilalţi, până şi viitorul şcolar.

Pelicula "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", de Wes Anderson, ocupă locul al optulea, cu încasări de 4 milioane de dolari. "Hotel Grand Budapest" descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar administrator la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, un angajat care devine cel mai bun prieten al său. Filmul prezintă un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, pe fundalul schimbărilor dramatice ce au afectat Europa, în pragul celui de-Al Doilea Război Mondial. Alături de Ralph Fiennes, în film joacă actorii F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody şi Tilda Swinton.

Cea mai recentă peliculă dedicată păpuşilor Muppets, "Muppets Most Wanted", se situează pe locul al nouălea în clasament, cu încasări de 2,1 milioane de dolari. Printre actorii incluşi în această continuare a producţiei din 2011, "Păpuşile Muppets", cu Amy Adams şi Jason Segel, se află Ricky Gervais, Tina Fey, Ty Burrell şi Ray Liotta. Alături de binecunoscutele păpuşi, ei vor participa la o poveste ce "trimite întreaga bandă Muppets într-un turneu în jurul lumii, care îi aruncă la un moment dat în iţele unei afaceri necurate".

Filmul de animaţie "Dl. Peabody şi Sherman/ Mr. Peabody & Sherman", de Rob Minkoff, ocupă locul al zecelea, cu încasări de 1,8 milioane de dolari. Filmul urmăreşte aventurile câinelui Peabody (cu vocea lui Ty Burrell), cea mai deşteaptă creatură din lume. Când "stăpânul" său, băieţelul Sherman (vocea asigurată de Max Charles), alege să folosească fără permisiune maşina timpului, în istorie încep să apară schimbări, iar lucrurile scapă de sub control, cu consecinţe dezastruoase, dar şi nemaipomenit de amuzante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici