Care sunt subiectele preferate de români în căutările pe internet

Ştirile, reţetele culinare şi informaţiile despre sănătate se numără printre subiectele pe care utilizatorii români le caută pe internet, potrivit studiului gemiusAudience, realizat de agenţia de cercetare Gemius, informează un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

1032 afișări
Imaginea articolului Care sunt subiectele preferate de români în căutările pe internet

Ce caută românii pe Internet (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Rezultatele studiului, prezentate, miercuri, în conferinţa Internet & Mobile World, arată că, în luna august, 5,8 milioane de internauţi români au căutat ştiri pe internet. 55% dintre aceştia sunt bărbaţi, iar 45% sunt femei. Mare parte dintre cei interesaţi de ştiri au vârsta cuprinsă între 25 şi 44 de ani şi trăiesc în mediul urban.

Pe locul al doilea în topul intereselor se situează reţetele culinare - 4,5 milioane de utilizatori români au fost interesaţi de acest subiect în luna august. 66% din totalul celor care au căutat reţete culinare sunt femei, iar segmentul de vârstă cel mai interesat de acest subiect este 25-34 de ani. Studiul arată că aproximativ 82% dintre cei care caută reţete pe internet sunt responsabili de realizarea cumpărăturilor în gospodărie, cel puţin în egală măsură cu ceilalţi membri ai familiei.

Printre informaţiile care prezintă interes pentru publicul român se numără şi cele de sănătate/ medicină, educaţie/ dezvoltare profesională şi locuri de muncă.

Studiul gemiusAudience conţine date despre profilul utilizatorilor români de internet, frecvenţa de folosire a internetului şi un clasament al celor mai populare site-uri. În luna august s-au înregistrat 8,9 milioane de utilizatori români de internet. 66,28% dintre aceştia trăiesc în mediul urban, în timp ce 33,72% provin din mediul rural. Un procent semnificativ, de 68,65%, dintre internauţii români au mai mult de cinci ani de experienţă în folosirea internetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici