Caritate cu stewardese dezbrăcate, în noul calendar Ryanair

O companie aeriană low-cost a lansat un nou proiect de promovare care generează controverse, de data aceasta un calendar în care însoţitoarele de zbor nu poartă altceva decât bikini şi care va fi comercializat în scopuri caritabile, informează platforma UTalkMarketing.

135 afișări
Imaginea articolului Caritate cu stewardese dezbrăcate, în noul calendar Ryanair

Caritate cu stewardese dezbrăcate, în noul calendar de promovare al unei linii aeriene (Imagine: www.ryanaircalendar.com)

Directorul liniilor aeriene Ryanair a reacţionat la criticile generate de calendar, considerat de unii drept frivol, trimiţându-l cadou membrei Parlamentului European Mary Honeyball, care a acuzat, anul trecut, compania aeriană că a forţat unii angajaţi să ia parte la acest proiect.

Calendarul 2010 a fost comercializat cu scopul de a strânge o sumă de peste 100.000 de euro, care va fi donată organizaţiei caritabile KIDS, ce se ocupă de copiii cu dizabilităţi. Însoţitoarele de zbor Ryanair s-au oferit voluntare în acest proiect, peste 800 dintre cele 4.000 de stewardese solicitând să apară în calendar.

Fotografiile au fost făcute la baza Ryanair din Alicante. Preţul unui calendar este de 11 euro, fiind tipărite 11.000 de exemplare.

"Însoţitoarele de zbor Ryanair au făcut încă o dată striptease caritabil. Calendarul din acest an este cel mai reuşit dintre toate şi sperăm să ne ajute să strângem suma dorită pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile lor", a spus purtătorul de cuvânt Ryanair, Stephen McNamara.

Recent, Ryanair a oprit difuzarea unei campanii publicitare în care apărea regina Sofia a Spaniei, după ce aceasta a dat în judecată compania aeriană pentru utilizarea neautorizată a imaginii ei.

Nu este prima dată când compania aeriană low-cost difuzează reclame având ca protagoniste celebrităţi fără a le cere acordul, stârnind astfel replici critice din partea VIP-urilor a căror imagine a fost folosită.

În februarie anul trecut, aceeaşi companie a plătit suma de 60.000 de euro cuplului prezidenţial Nicolas Sarkozy - Carla Bruni, pentru utilizarea neautorizată a imaginii lor, în urma unui proces intentat de cei doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici