Carnavalul de la Veneţia a fost inaugurat oficial

Mai multe sute de persoane, purtând măşti şi costume spectaculoase, au luat cu asalt străzile din Veneţia, duminică, pentru a inaugura în mod oficial ediţia din 2015 a acestui eveniment ce are o vechime de câteva sute de ani.

173 afișări
Imaginea articolului Carnavalul de la Veneţia a fost inaugurat oficial

Carnavalul de la Veneţia a fost inaugurat oficial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Carnavalul de la Veneţia, o veritabilă petrecere publică, durează până la postul romano-catolic al Paştelui, care va începe pe 18 februarie, informează bbc.com.

Evenimentul s-a deschis duminică la prânz, odată cu ceremonia "Zborul îngerului", o tradiţie spectaculoasă, cu efecte teatrale, ce are loc în fiecare an în celebra piaţă San Marco, în faţa unui număr impresionant de participanţi.

Aceştia sunt invitaţi să poarte costume cât mai spectaculoase şi măşti cât mai elaborate.

Carnavalul de la Veneţia este organizat încă din secolul al XI-lea.

El a fost de-a lungul secolelor unul dintre evenimentele preferate ale familiilor regale europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici