Casa de vacanţă a familiei Kennedy, scoasă la vânzare pentru 11 milioane de dolari

Casa din Virginia, pe care Jacqueline şi John Fitzgerald Kennedy au construit-o împreună, ca reşedinţă de weekend, a fost scoasă la vânzare pentru aproximativ 11 milioane de dolari.

238 afișări
Imaginea articolului Casa de vacanţă a familiei Kennedy, scoasă la vânzare pentru 11 milioane de dolari

John F. Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu o suprafaţă de 1539 metri pătraţi, casa din Middleburg, Virginia, a primit numele Wexford, după oraşul irlandez din care provine familia Kennedy, fiind proiectată ca o reşedinţă de weekend pentru cuplul prezidenţial şi cei doi copii, John Jr. şi Caroline, informează dailymail.co.uk.

Casa, cu patru dormitoare şi cinci băi, a fost terminată în 1963, şi dispune de piscină, teren de tenis şi de un buncăr subteran.

De-a lungul anilor, familia Kennedy a locuit în mai multe reşedinţe din Georgetown, în casa McLean din Virginia şi în reşedinţa de pe malul mării din Hyannis Port, Massachusetts.

Cu toate acestea, Wexford este singura casă pe care soţii Kennedy au proiectat-o împreună, cu intenţia de a transforma proprietatea în reşedinţa ideală de familie.

Cei doi au cumpărat terenul de la un fermier pentru suma de 26.000 de dolari, iar după asasinarea lui John F. Kennedy, în noiembrie 1964, Jacqueline Kennedy a mai vizitat o singură dată reşedinţa, înainte să o vândă pentru suma de 225.000 de dolari.

În reşedinţă a mai locuit o perioadă Ronald Reagan, împreună cu soţia, acesta închiriind proprietatea în anii '80, în timpul campaniei electorale.

John Fitzgerald Kennedy, cunoscut şi ca John F. Kennedy, JFK sau "Jack Kennedy", a fost cel de-al treizeci şi cincilea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. A servit SUA din 1961 până la asasinarea sa, survenită în ziua de 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas. A fost unul dintre membrii cei mai proeminenţi ai familiei Kennedy implicaţi în politică, fiind totodată considerat un standard al liberalismului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici