Casa în care şi-a petrecut copilăria Paul McCartney, vândută cu 240.000 de dolari

Casa în care şi-a petrecut copilăria Paul McCartney a fost achiziţionată de un colecţionar misterios, care a plătit pentru acea clădire suma de 150.000 de lire sterline (240.000 de euro).

136 afișări
Imaginea articolului Casa în care şi-a petrecut copilăria Paul McCartney, vândută cu 240.000 de dolari

Casa în care şi-a petrecut copilăria Paul McCartney, vândută cu 240.000 de dolari

Reşedinţa, care are trei dormitoare şi o terasă, se află în oraşul Liverpool. În acea casă, fostul membru al trupei The Beatles a locuit alături de părinţii lui în primii ani de viaţă. Licitaţia a avut loc pe 26 februarie, la Cavern Club, un bar din apropiere, informează contactmusic.com.

Licitaţia a plecat de la preţul de pornire de 160.000 de dolari şi, deşi reprezentanţii casei Countrywide Property Auctions, organizatoarea evenimentului, au spus că au existat numeroşi clienţi din lumea întreagă, casa a fost cumpărată în cele din urmă de un colecţionar din Marea Britanie.

Cumpărătorul a ales să nu îşi dezvăluie identitatea în faţa presei.

Casa în care a copilărit John Lennon s-a vândut la licitaţie în 2013, iar casa în care şi-a petrecut copilăria George Harrison s-a vândut cu 249.600 de dolari în 2014. O altă casă în care Paul McCartney a trăit pentru o vreme în timpul copilăriei, aflată pe Forthlin Road, la numărul 20, tot în Liverpool, este deţinută în prezent de Britain's National Trust, o fundaţie care a achiziţionat-o pentru a o renova şi conserva pentru generaţiile viitoare.

Paul McCartney, John Lennon, George Harrison şi Ringo Starr au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici