Casa newyorkeză din filmul "Mic dejun la Tiffany", vândută cu 7,4 milioane de dolari - VIDEO

O casă newyorkeză, care a servit ca fundal pentru mai multe scene celebre din filmul clasic "Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's" (1961), a fost vândută cu suma de 7,4 milioane de dolari, informează site-ul revistei People.

395 afișări
Imaginea articolului Casa newyorkeză din filmul "Mic dejun la Tiffany", vândută cu 7,4 milioane de dolari - VIDEO

Casa newyorkeză din filmul "Mic dejun la Tiffany", vândută cu 7,4 milioane de dolari (Imagine: HEPTA)

Această reşedinţă din cartierul newyorkez Upper East Side a fost locuinţa personajului Holly Golightly interpretat de actriţa Audrey Hepburn în filmul din 1961 şi a servit ca fundal pentru scenele ei jucate alături de George Peppard, inclusiv pentru celebra scenă a sărutului lor în ploaie.

Proprietarul clădirii ceruse iniţial, în mai 2014, suma de 10 milioane de dolari, dar, întrucât nu a găsit cumpărător, a fost de acord să reducă preţul de vânzare.

Casa este în prezent configurată ca duplex şi are patru etaje, o seră, cinci şemineuri, o verandă acoperită şi o curte interioară de dimensiuni impresionante.

De-a lungul anilor, reşedinţa a avut mai mulţi proprietari, iar unul dintre aceştia a fost agentul de bursă al Marthei Stewart, Peter E. Bacanovic, care a ajuns însă la închisoare în urma unui scandal financiar, în anul 2004.

Identitatea noului proprietar nu a fost dezvăluită. Potrivit agenţiei imobiliare Peter Ashe, care s-a ocupat de această tranzacţie, fostul proprietar al casei a decis să o scoată la vânzare deoarece era prea mică pentru nevoile sale.

Romanul "Mic dejun la Tiffany", de newyorkezul Truman Capote, este considerat un clasic al literaturii americane. Romanul prezintă prietenia dintre o "call-girl", Holly Golightly, şi narator, un scriitor debutant. Femeie aparent foarte copilăroasă, dar în acelaşi timp şmecheră şi capricioasă, cu o înclinaţie evidentă pentru bărbaţi cu reputaţie dubioasă, Holly Golightly îşi învinge angoasele visând în faţa vitrinelor magazinului de bijuterii Tiffany's din New York, la ora micului-dejun.

În cinematografie, în 1961, personajul Holly Golightly a fost interpretat de Audrey Hepburn, într-un film regizat de Blake Edwards. Acest film a câştigat două premii Oscar - la categoriile "cel mai bun cântec original" şi "cea mai bună coloană sonoră" - şi a primit alte trei nominalizări - "cea mai bună actriţă în rol principal" (Audrey Hepburn), "cel mai bun scenariu adaptat" şi "cea mai bună scenografie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici