Castelul Versailles ar putea găzdui un hotel de lux într-una dintre clădirile sale

Castelul Versailles, una dintre cele mai vizitate instituţii muzeale din Franţa şi printre cele mai cunoscute în străinătate, ar putea găzdui un hotel de lux într-una dintre clădirile sale, în încercarea de a-şi creşte veniturile, potrivit Reuters.

245 afișări
Imaginea articolului Castelul Versailles ar putea găzdui un hotel de lux într-una dintre clădirile sale

Castelul Versailles ar putea găzdui un hotel de lux într-una dintre clădirile sale (Imagine: HEPTA)

Administraţia de la Versailles a lansat o discretă cerere de oferte în încercarea de a încheia un parteneriat cu un lanţ hotelier de lux, care va putea să reabiliteze şi să transforme în hotel un corp format din trei clădiri construite în anii 1680, aflate în patrimoniul castelului.

Acest spaţiu, care se întinde pe o suprafaţă de 2.800 de metri pătraţi, este situat chiar lângă celebrul parc al Castelului Versailles şi interiorul acestui imobil oferă o privelişte deosebită asupra domeniului, conform publicaţiei Journal du Dimanche.

Potrivit cererii de ofertă lansată de administraţia Castelului Versailles, pentru reabilitatea şi transformarea acestui corp într-un hotel este necesară o investiţie cuprinsă între 4 şi 7 milioane de euro. Potrivit informaţiilor obţinute de Journal du Dimanche, lanţul hotelier francez AccorHotels este interesat să investească în acest proiect.

Ofertele în acest sens pot fi depuse până pe 14 septembrie, iar compania care va fi desemnată câştigătoare va putea să administreze respectivul hotel timp de 60 de ani.

Castelul Versailles are aproximativ 7 milioane de vizitatori anual, însă conducerea acestuia trebuie să găsească resurse suplimentare pentru finanţarea stabilimentului, în contextul în care subvenţiile primite de la statul francez au scăzut de la 47,4 milioane de euro, în 2013, la 40,5 milioane de euro, în acest an.

În 2010, Jean-Jacques Aillagon, care, la acel moment, era preşedinte al complexului public format din castelul, muzeul şi domeniul de la Versailles, a lansat o primă cerere de ofertă pentru construirea unui hotel de 23 de camere. Societatea Ivy International a fost aleasă să implementeze acest proiect, însă planurile privind construcţia hotelului au fost abandonate. La momentul respectiv, conducerea Castelului Versailles spera să obţină din acest hotel o redevenţă de 300.000 de euro pe an.

În prezent, preşedintele complexului Versailles, care a fost reşedinţa regilor Franţei, este jurnalista Catherine Pégard.

Administraţia Castelului Versailles nu a comentat noile planuri privind construirea hotelului de lux.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici