Catedrala Notre-Dame este pe drumul cel bun. Monumentul parizian se va redeschide în 2024

  • Catedrala Notre-Dame este pe drumul cel bun pentru a-şi deschide porţile pentru credincioşi şi public în 2024, afirmă ministrul francez al Culturii, Rima Abdul Malak.
  • Ea a declarat că faza de curăţare a proiectului de restaurare s-a încheiat, permiţând ca lucrările de reconstrucţie să înceapă la sfârşitul verii.
485 afișări
Imaginea articolului Catedrala Notre-Dame este pe drumul cel bun. Monumentul parizian se va redeschide în 2024

Catedrala Notre-Dame este pe drumul cel bun. Monumentul parizian se va redeschide în 2024

Monumentul parizian din secolul al XIII-lea a luat foc în aprilie 2019, declanşând o vastă manifestare de emoţie. De atunci, a fost realizat un proiect de restaurare uriaş care vizează readucerea acestuia la designul său anterior.
 
Suntem încrezători că 2024 va fi anul în care o mare parte a acestor lucrări va fi finalizată, anul redeschiderii catedralei pentru credincioşi şi pentru public", a declarat Abdul Malak în timp ce vizita locul.

La scurt timp după incendiul din aprilie 2019, preşedintele Emmanuel Macron a declarat că monumentul, care datează din secolul al XII-lea, va fi reconstruit, iar ulterior a promis că îl va redeschide pentru credincioşi până în 2024, când Franţa va găzdui Jocurile Olimpice.

Catedrala va fi restaurată la designul său anterior, inclusiv la turla de 96 de metri proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc la mijlocul anilor 1800 şi pentru care a fost selectat lemn nou, potrivit France24.

După finalizarea fazei de siguranţă în 2021 şi a lucrărilor de curăţare a interiorului catedralei, reconstrucţia implică în special refacerea structurii din lemn a acoperişului, a bolţilor şi a turlei.

Înainte de incendiul care a zguduit Franţa şi Europa, emblematica catedrală din Paris a primit 12 milioane de vizitatori, a găzduit 2.400 de slujbe religioase şi 150 de concerte în fiecare an.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici