Cazul sânului dezgolit al lui Janet Jackson a ajuns la Curtea Supremă a SUA (Video)

Guvernul Statelor Unite a sesizat Curtea Supremă cerându-i să dea o amendă de o jumătate de milion de dolari postului de televiziune CBS pentru că a difuzat în direct imagini cu sânul dezgolit al cântăreţei Janet Jackson, la finala Super Bowl din 2004.

182 afișări
Imaginea articolului Cazul sânului dezgolit al lui Janet Jackson a ajuns la Curtea Supremă a SUA (Video)

Cazul sânului dezgolit al lui Janet Jackson a ajuns la Curtea Supremă a SUA

Această informaţie a reieşit din documentele judiciare oficiale prezentate, joi, justiţiei americane. În prezent, cea mai înaltă jurisdicţie din SUA trebuie să decidă dacă va accepta sau nu această cerere.

Guvernul american a cerut celor nouă magistraţi de la Curtea Supremă să finalizeze acest caz, care a provocat multă vâlvă pe tot teritoriul Statelor Unite.

La o oră de maximă audienţă, pe ecranele televizoarelor a apărut, pentru câteva secunde, sânul dezgolit al cântăreţei Janet Jackson, în timpul finalei Super Bowl din campionatul de fotbal american, ce era urmărită de 90 de milioane de telespectatori.

Comisia Federală a Comunicaţiilor (FCC), care nu are autoritate decât asupra posturilor de radio şi de televiziune necablate, a cerut, după incident, o amendă de 550.000 de dolari împotriva postului CBS.

După trei ani de înfruntări judiciare, curtea de apel federală din Philadelphia (Pennsylvania, SUA) a anulat această amendă, în luna iulie 2008, argumentând că postul CBS nu putea fi considerat vinovat de acţiunile cântăreţei Janet Jackson.

În cererea adresată Curţii Supreme, guvernul american, în numele agenţiei sale federale, contestă această decizie de apel, potrivit căreia FCC ar fi luat o hotărâre "arbitrară şi capricioasă".

Guvernul consideră că difuzarea scenei, considerată a fi "cea mai mediatizată din istoria televiziunii (...) cade sub incidenţa interdicţiilor federale în materie de comportament indecent".

Curtea Supremă americană s-a autosesizat anul trecut într-un caz asemănător, al cărui proces a început în acest an, în luna noiembrie, urmând să decidă dacă FCC poate să sancţioneze un post de radio sau de televiziune după primul cuvânt vulgar pronunţat de invitaţii lor în direct, în numele decenţei publice.

Janet Jackson şi-a expus sânul în timpul unui dans cu Justin Timberlake, la pauza finalei Super Bowl din 2004. Incidentul, pus de Timberlake pe seama unei "greşeli de fabricaţie" a costumului lui Janet, a atras peste 540.000 de plângeri de la telespectatori.

CBS şi-a cerut scuze pentru episodul "nepotrivit şi neprevăzut" şi a instituit un decalaj de câteva secunde în transmisiunile sale în direct, pentru a preveni asemenea incidente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici