Ce cred gamerii profesionişti din România despre dispozitivele pentru realitate virtuală: „Nu vom vedea VR în competiţiile pro mai devreme de 2020”

Realitatea virtuală este trendul anului 2016 în materie de tehnologie. Companii din toate domeniile încearcă să exploateze noua nişă, care a început să facă valuri şi în România, informează go4it.

240 afișări
Imaginea articolului Ce cred gamerii profesionişti din România despre dispozitivele pentru realitate virtuală: „Nu vom vedea VR în competiţiile pro mai devreme de 2020”

Ce cred gamerii profesionişti din România despre dispozitivele pentru realitate virtuală: „Nu vom vedea VR în competiţiile pro mai devreme de 2020”

Recent, un brand de bere din ţara noastră a lansat o ediţie limitată de ambalaje care pot fi transformate în headset-uri VR. Peste hotare, cercetătorii lucrează la metode pentru tratarea depresiei folosind dispozitivele VR, iar producătorii de jucării sexuale nu stau nici ei cu mâinile în sân şi lansează gadgeturi dedicate. Însă, domeniul în care realitatea virtuală face avansurile cele mai rapide este gamingul. Era şi natural să se întâmple asta, având în vedere experienţele grafice pe care acest domeniu le poate oferi.

Go4it a vorbit cu reprezentanţii celor mai cunoscute echipe profesioniste de gaming din România pentru a vedea ce cred despre jocurile video VR. Reprezentanţii lor cred în viitorul tehnologiei, dar estimează că va mai dura până când aceasta va satisface nevoile gamerilor care participă la competiţii eSports. 

Mihai Cristea, fondatorul neXtPlease! Gaming, crede că tehnologia VR oferă o experienţă deosebită în anumite genuri de jocuri video, precum simulatoarele auto. Totuşi, pentru un gamer profesionist, care petrece şi până la opt ore în fiecare zi antrenându-se, folosirea dispozitivelor VR poate fi obositoare. „Fizic este greu pentru oricine să se adapteze şi să tolereze o cască VR pe cap mai mult de o oră. Cu siguranţă că în viitor dezvoltatorii le vor îmbunătăţi în aşa fel încât să fie suportabile pentru mai multă vreme”, a declarat Mihai pentru Go4it. Iar unele dispozitive, precum Sulon Q, o cască VR care nu necesită un PC, nu sunt nici uşoare şi nici mici.

Cristian Duca, fondatorul XPC Gaming, a avut ocazia să testeze o cască VR în cadrul Dreamhack. „Mi s-a părut ceva nou şi, spre surprinderea mea, destul de realist. Te face într-adevăr să te simţi prins în joc. Îţi ia ceva timp să o aranjezi aşa cum trebuie, însă sincer să fiu m-am simţit bine atunci când am văzut lumina din lumea reală trecând printr-o gaură, m-a făcut să îmi dau seama cât de simplu poate cineva să fie fermecat de ceea ce vede şi ce aude”, spune el.

Citeşte continuarea pe Go4it.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici